PolitikaPreporučeno

U Splitsko-dalmatinskoj županiji jedna smrt, 61 zaraza: COVID-19 | 7. listopad

Foto: Cropix/YouTube

U posljednja 24 sata Splitsko-dalmatinska županija bilježi 61 novooboljelu osobu od kojih je najviše iz Splita, njih 26, a jedan je muškarac preminuo, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 896 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju. Iz Splita ih je 26, Sinja devet, Makarske i Kaštela po pet, Solina četiri, po dva iz Podstrane, Trilja i Imotskog, te po jedan iz Hrvaca, Jelse, Muća, Podbablja, Selca i Trogira.

“Uz 61 novooboljelu osobu s područja Splitsko-dalmatainske županije još su dva strana državljana pozitivna na COVID infekciju od čega student studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu. Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju”, stoji u priopćenju.

>>>Koronavirus na splitskom Sveučilištu, potvrđena zaraza za 21 studenta | 5. listopad

Ukupno se 1144 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 41 COVID pozitivna osoba, dok se dvije osobe nalaze na respiratoru. Jedna osoba nalazi se u karanteni, dodaje se.

>>>U Splitu umro 54-godišnji muškarac, 27 zaraženih:  COVID-19 | 1. listopad

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminuo 79-godišnji muškarac koji je bio na respiratoru, a imao je i brojne komorbiditete, te pozitivan na COVID infekciju.