Politika

U splitskom KBC-u umro 61-godišnji muškarac, COVID-19 u Centru za rehabilitaciju Vrlika: 3. kolovoz

Jedna je osoba umrla, a 24 su novozaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, među njima i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u ponedjeljak da je u splitskom KBC-u umro 61-godišnji muškarac koji je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan na Covid-19 infekciju.

>>>U Splitu umrla dva muškarca, jedan star 78, drugi 51 godinu: COVID-19/2. kolovoz

Iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo navode kako je, od ukupno 303 obrađena testa s područja županije, za 24 osobe potvrđena zaraza koronavirusom.

Zaraženo je šest osoba iz Splita, po dvije iz Omiša i Prgometa, po jedna iz Komiže i Vrlike, a među novooboljelima je i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Njih pet ima prebivalište Vrlici, a po jedna osoba u Šestanovcu, Postirima, Trilju, Segetu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i dvije osobe u Karlovačkoj županiji.

>>>U Splitu umrla 87-godišnjakinja, troje novooboljelih: COVID-19/27. srpanj

Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika), dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti.

Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuju. Uz to, 534 osobe nalaze se u samoizolaciji, a 19 pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u, kažu u Stožeru.