FunPreporučeno

U strahu od Me too pokreta američki izdavači bježe od memoara Woodyja Allena

Woody Allen; Foto: Raffi Asdourian

Nitko ne želi objaviti nove memoare Woodyja Allena koji je u Americi stekao “persona non grata” status, doznaje New York Times. Allen je knjigu uspomena krajem prošle godine ponudio različitim publicistima, no svi je odbijaju zbog straha od “negativnog publiciteta” i Me Too pokreta. Pojedini izvršni ljudi u izdavačkim kućama kažu da bi rad s redateljem za njih bio “otrovan”.

“On je vrsta osobe koja nastavlja marširati, on se hrani radom. Kakvomgod preobražuju da je izložen, on ga drži za sebe.”

Daphne Merkin

Allen je u nemilosti nakon što je Me too pokret posvetio punu pažnju njegovom navodnom zlostavljanju kćeri Dylan Farrow kad je ona imala sedam godina.

Spisateljica i dugogodišnja Allenova prijateljica Daphne Merkin otkriva da je on na memoarima radio jako dugo vremena. “On nije netko tko će se pravdati, ali pretpostavljam da sjećanja nude njegovu stranu priče,” rekla je. “On je vrsta osobe koja nastavlja marširati, on se hrani radom. Kakvomgod preobražuju da je izložen, on ga drži za sebe.”

“Osobno, ja ne vidim nikakav posao u njegovoj budućnost,” komentirao je urednik za nagrade Varietyja, Tim Gray. “Ipak, moguće je da će povijest prema Woodyju Allenu biti ljubaznija od aktualnog trenutka.”

Slučaj koji je podijelio javnost i obitelj

Ljubaznijom se već pokazala španjolska produkcijska kuća Mediapro koja je s redateljem u veljači potpisala sporazum o snimanju novog filma, a memoari bi izdavača mogli pronaći u Francuskoj.

“Mi imamo desetogodišnji odnos s Allenom i, kao u svim projektima koje produciramo, o stvaratelju sudimo na temelju njegova rada,” odgovorili su tada na pitanja o kontroverzi iz Mediapro.

>>>‘Pakleno stanje’: otkrivena je Burgessova skica za nastavak ‘Paklene naranče’

Farrow je oca optužila za zlostavljanje u kolumni za Los Angeles Times u 2017. godini, u jeku Me too pokreta, uz uredničku napomenu da Woody Allen dugo odbacuje njezine navode i da stručnjaci za seksualno zlostavljanje iz Yale-New Haven bolnice nisu pronašli dokaze da se ono odigralo. Pojedinci su propitkivali njihovu metodologiju. Državni odvjetnik iz Connecticuta je u 1993. godini imao “opravdanu sumnju” za tužbu, ali ju nije podnio. Alternativno gledište koje proturječi optužbama Dylan je kroz niz intervjua i na blogu iznio Allenov sin Moses Farrow.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima