Politika

U Zadru preminuo zdrav 33-godišnji muškarac: COVID-19 | 6. listopad

Novih 30 osoba zaraženo je koronavirusom, a od posljedica te bolesti dvije su umrle u Zadarskoj županiji u protekla 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar umrla su dvojica muškaraca u dobi od 33 i 74 godine.

>>>18 umrlih, 1925 zaraženih – na respiratoru 116 oboljelih: COVID-19 | 6. listopad | detalji

“Prije zaraze koronavirusm 33-godišnji muškarac bio je zdrav, bez prethodnih bolesti, no težak oblik infekcije doveo je do velikih oštećenja organizma zbog čega je, nažalost, mladi čovjek preminuo”, rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Edi Karuc te istaknuo da pacijent nije bio cijepljen i u trenutku smrti bio je na respiratoru.

Istaknuo je da je u zadarskoj bolnici na covid odjelima hospitalizirano sve više mladih, u jednom trenutku bilo je 30 posto osoba mlađih od 50 godina s teškim oblicima zaraze, a više od 90 posto hospitaliziranih nije cijepljeno.

Među novooboljelim osobama 19 ih je u Zadru, po dvije u Polači i Sukošanu te po jedna u Benkovcu, Biogradu, Gračacu, Obrovcu, Poličniku, Posedarju i Ražancu.

>>>Medić: simptomi su blagi; Karuc: simptomi su teški | COVID-19 u Zadarskoj županiji

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar liječe se 22 covid pozitivna pacijenta, od kojih su četiri na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 14 pacijenata.

Testirano je 378 uzoraka, od bolesti se oporavila 31 osoba, a pod aktivnim nadzorom je 527 stanovnika županije.

Comments (1)

Comments are closed.