Politika

U Zagrebu 12 novozaraženih u domovima za starije, u samoizolaciji oko 800 učenika | 24. listopad

Jedan od inkubatora virusa u Zagrebu, slobodar Toni Cetinski; Foto: Pixsell/YouTube

U Zagrebu su u protekla 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi na koronavirus kod osam korisnika domova za starije i kod četiri djelatnika, jedan je korisnik preminuo tijekom hospitalizacije, a u samoizolaciji je oko 800 učenika.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” izvijestili su i da je utvrđen pozitivan nalaz testa kod 12 učenika, četiri nastavnika i dva pomoćnika u nastavi u 14 osnovnih škola te kod 22 učenika i dva nastavnika 20 srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 392 učenika i četiri nastavnika osnovnih te za 403 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je 21 osoba.

Potvrdili su iz Zavoda i da je u Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 798 osoba zaraženih koronaviursom te da je mjera samoizolacije izrečena za 934 osobe.

>>>Zagrebački stožer: sustav je opterećen | COVID-19 | 23. listopad

Služba za epidemiologiju obradila je 475 oboljelih osoba, a od njih su 143 za sada negativne epidemiološke anamneze, 254 osobe su kontakti sa koronavirusom pozitivnim osobama, kod njih pet je moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima. Tri su osobe stigle iz BiH, kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, 29 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije, a za 29 osoba obrada je još u tijeku.

>>>Proboj koronavirusa u KB Merkur, uzbuna u zdravstvenom sustavu | 22. listopad

Kod šest osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod tri tijekom hospitalizacija, a kod jedne je osobe moguća izloženost na vjerskom okupljanju. Na obradu ukupno čeka 1229 osoba.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 2 552 aktivna slučaja, a 8 747 osoba je u samoizolaciji.