PolitikaPreporučeno

U Zagrebu nova runda oboljelih koji su COVID-19 pokupili u klubovima na obali: 11. kolovoz

Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da je u protekla 24 sata detektirano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom istaknuvši da je većina novooboljelih zaražena u noćnim klubovima na obali.

>>>Zagrepčani oboljeli na odmoru, partijanju u Makarskoj, Vodicama i na Pagu: COVID-19/10. kolovoz

“U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata testirano je 449 osoba, a zabilježeno je 17 novih slučajeva Covid-19”, izvijestila je zamjenica ravnatelja zavoda Sandra Šikić.

Od ovih 17 novih slučajeva, njih 14 povezano je s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu. Dvoje su kontakti s prethodno oboljelim osobama, a za jednu osobu postoji negativna epidemiološka anamneza.

“Mislim da bi lokalni stožeri gdje se ti klubovi nalaze, trebali donijeti mjere da se osvijeste mladi ljudi, vlasnici i korisnici tih objekata da se spriječi daljnje širenje zaraze”, poručila je Šikić uputivši apel na odgovorno ponašanje na godišnjem odmoru.

>>>Italija bruji o turistima zaraženima u RH; Božinović i Capak: sve je to neslužbeno, sve je OK

Komentirala je podatke koje su iznijeli neki mediji, da je na području Zagreba danas 37 oboljelih, napomenuvši da zagrebački Stožer objavljuje podatke za vremenski period od 8 ujutro prethodnog dana do 8 ujutro danas.

Comments (1)

  1. […] U Zagrebu nova runda oboljelih koji su COVID-19 pokupili u klubovima na obali: 1… 11/08/2020 […]

Comments are closed.