Biznis i ekonomijaPreporučeno

Uber se širi zemljom, zrakom, morem a sada i podmorjem: scUber

scUber
scUberi - scubba-dubba-diveri

Tehnološki posrednik Uber od 27. svibnja do 18. lipnja u Australiji prvi put nudi “scUber”, uslugu za poziv prijevoza podmornicom.

Turisti se od sutra mogu natjecati za plaćanje vožnje do Velikog koraljnog grebena, najveće živuće cjeline na Zemlji.

Cijena usluge je oko 13 tisuća kuna za dvije osobe, a Uber će ovisno o lokaciji po korisnika prvo poslati vozača ili helikopter da bi ga odveo do dokova na otoku Heron ili u Port Douglasu gdje slijedi ukrcavanje na kompaktne podmornice i jednosatna podmorska tura koraljnim grebenom.

“Uber je predan moć tehnologije upregnuti za dobro,” rekla je Susan Anderson, regionalna upraviteljica Ubera za Australiju i Novi Zeland. “Mi smo ponosni zbog partnerstva s Queenslandom i naše uloge u predstavljanju Grebena svijetu s lansiranjem scUbera.”

Uber je najavio i partnerstvo s udrugom “Građani Velikog koraljnog grebena” koja radi na njegovom očuvanju kroz korištenje novih tehnologija.

Ponuda za poziv vožnje do Grebena vrijedi samo za pojedince iz SAD-a, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Novog Zelanda i Australije. Uz spremnost da odvoje novac korisnici moraju dostaviti i izjave do 25 riječi s kojima navode zašto žele i zaslužuju avanturu.

>>>Priprema, pozor… flop za Uber: IPO

Promotivna kampanja stiže nakon inicijalnog flopa inicijalne javne ponude uberovih dionica koje su nakon početne slabosti počele tendirati prema vrijednostima traženim ususret otvaranja trgovini.

Kretanje dionice Ubera nakon IPO-a 10. svibnja do 26. svibnja; Nasdaq