Biznis i ekonomija

Uber zabilježio 30-postotni porast stranih turista tijekom prošlogodišnjeg Adventa

Foto: Handout/Uber/404

Strani turisti iz 115 različitih zemalja svijeta koristili su Uber za prijevoz po gradovima diljem Hrvatske tijekom adventskog razdoblja. Uber je tako ponovio rezultate iz rekordne 2019. godine, kada je zabilježio najveću potražnju za prijevozom tijekom Adventa.

>>>Uber se širi zemljom, zrakom, morem a sada i podmorjem: scUber

Rezultati pokazuju porast korištenja Ubera među stranim turistima od preko 30 posto u usporedbi s istim razdobljem 2021., čime se Uber još jednom pokazao kao jedna od najpopularnijih opcija prijevoza za turiste koji posjete Hrvatsku u prosincu.

  • Uber je u Hrvatskoj ponovio rekordno visoke rezultate korištenja tijekom adventskog razdoblja iz 2019. godine
  • Turisti iz 115 zemalja svijeta koristili su Uber za obilazak adventskih lokacija u cijeloj Hrvatskoj, a vožnje su bilo najpopularnije među korisnicima iz SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva 
  • Jedan se korisnik na Božić odlučio na rekordno dugu vožnju od 404 kilometra – od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb pa sve do Klisa

Za vožnju po Hrvatskoj Uber se, među stranim turistima, pokazao najpopularnijim među korisnicima iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Ukrajine te Francuske, dok je zanimljivo da je Uber krajem godine bio iznimno popularan i među korisnicima iz daleke Australije.

>>>UberX Saver – nova, povoljnija usluga u satima s manjom potražnjom  

Dok je Uber najpopularniji za kratke gradske vožnje, pojedini se korisnici svake godine odluče na rekordno dugačka putovanja. Tako je jedan korisnik stigao na blagdansko druženje na sam Božić, uz vožnju dugu čak 404 kilometra od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Klisa.

Oglašavanje

Uber/404

Comment here