PreporučenoTech

Ubisoft zabilježio rekordno tromjesečje, rezervacije porasle za 119.7%

Francuski proizvođač i izdavač videoigara Ubisoft u utorak je izvijestio o rekordnim neto rezervacijama te revidirao izglede za tekuću financijsku godinu.

Kompanija u izvješću navodi očekivanja o neto rezervacijama (prednarudžbama, pretplatama etc.) u rasponu od 2.22-2.28 milijardi eura uz operativni prihod od 450 do 500 milijuna eura u fiskalnoj godini 2020.-2021. Prijašnje su prognoze predviđale rezervacije u iznosu od 2.20-2.35 milijardi eura i prihode od 420-520 milijuna eura.

>>>Epic 7 ima ponajbolje waifus i husbandos | mobile gaming | preporuka

Ubisoft je u trećem kvartalu zabilježio rekordne rezervacije u iznosu od milijardu eura, 119.7% više nego u istom razdoblju lani i više od zacrtanog cilja od 860-960 milijuna eura.

“Kvartal su obilježili uspjesi Just Dance 2021, izvrsne kritike za Immortal Fenix Rising i Assassin’s Creed Valhalla,” napisao je u bilješci za investitore glavni financijski direktor Frederick Duguet.

Dodao je da je Assassin’s Creed Valhalla, posljednja videoigra iz izrazito lukrativnog serijala čija se radnja odvija u doba Vikinga, zabilježio rekordnu prodaju i instant uvrštenje među top četiri najprodavanija naslova za nove generacije konzola.

>>>Half-Life: Alyx – poluživot u virtualnoj stvarnosti – GAMEPLAY/NAJAVA

Izvješće također navodi da je pandemija koronavirusa koja je ljude prisilila na boravak u četiri zida bila dobra za potražnju, ali je rezultirala i kašnjenjem u razvoju videoigara. Konkretno, Ubisoft je u listopadu prošle godine odgodio izlazak novih, izglednih uspješnica iz serijala Far Cry i Rainbow Six.

via Reuters