Politika

Umjesto u bolnici teško oboljela osoba preminula u Areni: COVID-19 | 3. prosinac

Foto: Hina multimedija/YouTube

U Areni Zagreb trenutno je smješteno 30 pacijenata zaraženih koronavirusom te je zabilježen prvi smrtni slučaj, a riječ je o osobi koja je bila u terminalnom stadiju tumorske bolesti i preminula je u ponedjeljak, 30. studenoga, priopćeno je iz tamošnjeg Operativnog stožera.

Prema informacijama koordinatora za Arenu Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli pacijent je premješten iz Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice nakon što je rutinskim uzorkovanjem ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.

>>>Arena zaprimila prve pacijente: COVID-19 | 28. studeni

Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent nije imao simptome covida-19 i nije preminuo od posljedica te bolesti.

Pacijent je premješten u Arenu zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu.

“Vodeći se moralnom i liječničkom odgovornošću, liječnički tim Arena Zagreb je u tom slučaju učinio iznimku kako bi omogućio umirućem pacijentu optimalnu zdravstvenu skrb te u niti u jednom trenutku nije uskraćena liječnička pomoć drugim pacijentima s blagim simptomima covida-19”, navodi se u priopćenju.

>>>Zavirite u unutrašnjost Covid stacionara Arena Zagreb | VIDEO

Podsjetimo, Vagić je ususret aktivaciji Arene rekao da je ona predviđena za prihvat pacijenata s blagim i srednje teškim oblikom bolesti iz zagrebačkih covid-bolnica.

Grabancijaš/Hina

Comments (2)

  1. […] Umjesto u bolnici teško oboljela osoba preminula u Areni: COVID-19 | 3. prosinac… 03/12/2020 […]

  2. […] O apsurdnosti i morbidnosti njegovih izjava ponajbolje svjedoče šatori ispred bolnica i masovno umiranje u preopterećenom zdravstvenom sustavu koje je takvih razmjera da je rezultiralo samoubojstvom cijenjene i voljene covid liječnice ili prebacivanjem teško oboljele osobe iz bolnice u covid stacionar zagrebačke Arene. […]

Comments are closed.