PreporučenoTech

Umjetna inteligencija zamijenila novinare i urednike MSN-a

Microsoft Corp je u četvrtak za Reuters potvrdio izvještaje da je s 1. srpnjem i početkom fiskalne godine smanjio broj zaposlenih širom svijeta ne otkrivajući detalje ili lokacije.

Business Insider je ovog tjedna javio da je bez posla ostalo manje od 1,000 zaposlenih, od kojih je značajan dio radio na uređivanju MSN portala a manji na platformi za pohranjivanje i obradu podataka na oblaku Azure. Različiti izvori pišu da su novinare i urednike MSN-a zamijenili algoritmi i umjetna inteligencija.

Kompanije je krajem prošlog mjeseca javila i o zatvaranju svih fizičkih trgovina, uz napomenu da će većinu zaposlenih zadržati kao pružatelje online podrške.

>>>Microsoft ulaže milijardu dolara u Poljsku

Microsoft je u trećem kvartalu (fiskalne godine) u travnju javo o rastu profita i prodaje uslijed velikog rasta potražnje za aplikacijom Teams koja omogućuje online chat i konferencije. Dobri su bili i rezultati povezani s konzolom za zabavu i videoigre Xbox kojima su pogodovale mjere za suzbijanje pandemije novog koronavirusa.

>>>Microsoft otkrio cakanu grafiku, gameplay Age of Empires 4: first look

Prihod tvrtke porastao je za 15% na 35,02 milijarde dolara u trećem tromjesečju, dok je neto dobit iznosila 10,75 milijardi dolara ili 1,40 dolara po dionici.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima