FunPreporučeno

Universal Pictures povukao film o ‘liberalnom lovu na konzervativne bijednike’ u Hrvatskoj i šire

Universal Pictures je upravo javio da odustaje od prikazivanja filma The Hunt čija se radnja dijelom odvija u Hrvatskoj. Povučen je i trailer koji je nakratko bio dostupan na Grabancijašu. Atrakcija je, između ostalog, uključivala scene u BiH, kao i s granice BiH i Hrvatske.

>>>Elita lovi jadnike po Hrvatskoj i šire: The Hunt – trailer

“Iako je Universal Picutres već pauzirao reklamnu kampanju za The Hunt, studio je nakon pažljivog promišljanja odlučio otkazati svoje planove o puštanju filma. Mi stojimo uz naše filmotvorce i nastavit ćemo distribuirati filmove u partnerstvu s hrabrim i vizionarskim stvarateljima, poput onih povezanih sa satiričkim društvenim trilerima, ali mi razumijemo da sad nije pravo vrijeme za puštanje filma,” rekao je glasnogovornik kompanije prema citatu Gizmoda.

Washington Post piše da je film u režiji Craiga Zobela uhvatio pažnju predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa i konzervativaca zbog navoda, ili radije sugestija, da su “bijednici” iz filma zapravo konzervativci koje lovi “liberalna elita”.

U takvoj interpretaciji “konzervativka” u filmu (Betty Gilpin) od plijena postaje lovac i ubija liberale.

Autori kažu da je riječ o satiri, ali je Trump u petak, u neizravnoj referenci na “Lov” rekao da Hollywood “potpiruje vatru i izaziva kaos”.

Odluka distributera stiže nakon vala oružanog nasilja koje je zahvatilo tri američke savezne države, uključujući masovno ubojstvo 22 osobe u trgovini Wamlarta u El Pasu, Texas.

>>>Papa Franjo osudio posljednji val nasilja i masovna ubojstva u tri američke države

Brojni komentatori, uključujući Grabancijaša, vjeruju da je, hotimice ili ne, Trump jedan od katalizatora masovnih ubojstava.