PreporučenoTech

Unutrašnjost Billova mozga: dekodiranje Billa Gatesa – trailer

Netflix je objavio trailer za trodijelni dokumentarni film o životu Billa Gates čija je premijera najavljena za 20. rujan.

Unutrašnjost BIllova mozga “crtaju” intervjui s Gatesom osobno, njegovom suprugom Melindom, prijateljima, članovima obitelji, filantropskim i poslovnim partnerima razotkrivajući genija koji je već izmijenio i nastavlja mijenjati svijet.

>>>Bill Gates preporučuje ‘Blueprint’; ‘optimističnu, sjajnu knjigu’ o ljudskom zajedništvu i dobroti

Za kroniku tech vizionara je zadužen redatelj Davis Guggenheim čiji je film o klimatskim promjenama “An Inconvenient Truth” nagrađen Oskarom.

“Davis je imao ideju snimiti dokumentarac o velikim i riskantnim projektima koje ja poduzimam, a koji se inače možda ne bi dogodili i meni je to bilo zanimljivo,” izjavio je Gates za Entertainment Weekly. “Može se činiti protuintuitivno snimati dokumentarac dok se još uvijek nalazimo usred rješavanja ovih uistinu teških problema, ali ja se nadam da će to ljude možda potaknuti na uključivanje. Ja se nadam da će dokumentarac ljude ostaviti s optimizmom da se veliki problemi mogu nadvladati,” rekao je.

Gates odmah u startu teasera otkriva svoj najveći strah i kaže kako “ne želi da mu mozak prestane funkcionirati,” što je osebujan način za iskazivanje straha od smrti.

>>>Gates: ja sam kao čarobnjak šegrt bio imun na čarolije Stevea Jobsa