Biznis i ekonomija

Utjecajna porezna revizorka Maja Maksimović nova je partnerica u KPMG Hrvatska

Maja Maksimović; Foto: MPR/Handout

Funkciju nove partnerice i članice Uprave KPMG-a Hrvatska Maja Maksimović preuzet će s 1. listopada 2022.. Na novoj funkciji, Maksimović će biti zadužena za vođenje izazovnih projekata u odjelu poreznog savjetovanja te na taj način dodatno ojačati poziciju jedne od vodećih konzultantskih kuća u Hrvatskoj.

>>>EY Hrvatska imenovao četiri nove partnerice

Svoju uspješnu poslovnu karijeru Maksimović je počela 1999. godine upravo u KPMG-u u Hrvatskoj gdje je tijekom posljednje 23 godine vodila i sudjelovala u nizu raznovrsnih projekata savjetovanja s fokusom na pitanja neizravnog oporezivanja i poreza na dobit te porezne aspekte korporativnih spajanja, pripajanja i restrukturiranja. Uz obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Maksimović je akreditirani ovlašteni revizor Velike Britanije (ACCA).

“Veselim se izazovima koje mi donosi moja nova pozicija, a isto tako i prilici da svojim iskustvom i znanjem pridonesem razvoju KPMG-a u Hrvatskoj i cjelokupne poslovne zajednice”, istaknula je Maksimović povodom imenovanja na mjesto partnera u KPMG-u.

>>>Affidea preuzela zagrebačku polikliniku Sveti Rok

Osim u Hrvatskoj, Maksimović je stekla značajno međunarodno iskustvo u KPMG-u u Irskoj gdje se prvenstveno bavila pitanjima neizravnog oporezivanja na međunarodnoj razini te poreznim kretanjima na razini Europske unije.

Kao rezultat svega navedenog, u 2021. godini, zahvaljujući svojoj profesionalnosti i stručnosti, prepoznata je kao porezni stručnjak u Pregledu najutjecajnijih žena u svijetu poreza.

Pratite nas na Google vijestima

Priopćenje za poslovnu javnost, KPMG/MPR