Fun

Uz nazočnost Predsjednika otvorena izložba ‘Murtić 100’ | VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisustvovao je otvorenju izložbe “Murtić 100” koja je povodom stote obljetnice rođenja Ede Murtića postavljena u Meštrovićevom paviljonu.

>>>Od 25. svibnja do 18. srpnja velika izložba velebnog Ede Murtića

Multimedijalna izložba “Murtić 100” kroz kronološke i tematske jedinice, koncipirane za pojedine prostore, predstavlja svu tematsku, formalnu i tehničku raznolikost Murtićevog stvaralaštva, koji je bio vodeći umjetnik regionalnog visokog modernizma i čiji je slikarski opus trajno obilježio suvremenu umjetnost od druge polovice 20. stoljeća do danas.

Foto: Ured predsjednika/Tomislav Bušljeta.

Predsjednik Republike i pokrovitelj izložbe “Murtić 100” obišao je izložbu uz stručno vodstvo kustosa Branka Franceschija. Na izložbi su bila predstavljena i djela koja su temeljem dogovora i ugovora između obitelji Murtić i Ureda predsjednika Republike Hrvatske izložena u Uredu Predsjednika.

Predsjedniku Republike na otvorenju izložbe pridružili su se savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Glasnogovornik Nikola Jelić