Biznis i ekonomija

Valamar jamči minimalna neto primanja od 1.000 eura, najavljuje rast koeficijenta

Zaposlenici Valamara; Foto: Valamar/Handout

Najpoželjniji poslodavac u hrvatskom turizmu, Valamar Riviera,  u 2023. godini ulaže dodatnih 20 milijuna eura u primanja radnika te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava plaće u hotelskim operacijama, čime se primanja u Valamaru za glavnu turističku sezonu usklađuju s europskim plaćama.

>>>Dvije trećine građana ima plaću manju od 1.000 eura | MojPosao

Plaće isplaćene u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja – kuhare, konobare i recepcionare u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih iznosit će između 1.000 i 1.200 eura neto. Dodatno, od 1. svibnja rastu koeficijenti za čak 129 radnih mjesta te će se osnovna plaća povećati za 2.800 djelatnika.

Garancija

Valamar nastavlja s nizom programa nagrađivanja kojima se osobito nagrađuje izvrsnost, zalaganje te izvanredni rezultati. Ovime Valamar Riviera potvrđuje titulu TOP poslodavca u turizmu u Hrvatskoj, koju nosi već dugi niz godina.

>>>Imperial Riviera otvorila s 2 milijuna eura uređenu pješčanu plažu na otoku Rabu

“U Valamar Rivieri zadovoljstvo zaposlenika je na prvom mjestu, zbog čega i ove godine nastavljamo sa značajnim ulaganjem u programe koji pružaju visoka primanja, atraktivna radna mjesta i razvoj karijera u turizmu. Ponosni smo što nudimo najbolje uvjete rada u turizmu te u vrhu ove sezone garantiramo minimalna neto primanja od 1.000 do 1.800 eura za djelatnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima,” istaknula je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri.

Živi destinaciju

Kako bi dodatno poboljšao kvalitetu života djelatnika u destinaciji u kojoj radi, Valamar nastavlja s provođenjem programa “Živi destinaciju“,  gdje svim djelatnicima koji dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske, osim kvalitetnog smještaja i prehrane omogućava popuste na više od tristo prodajnih mjesta, a pruža i mogućnost korištenja  zabavnih sadržaja, izleta i sportskih aktivnosti u destinaciji izvan radnog vremena.

Valamar se posebno ističe kao top poslodavac u turizmu kroz Kuću Valamar, kvalitetni smještaj i prehranu sezonskih radnika tijekom njihova boravka u destinaciji. Do sada je u Kuće Valamar uloženo više od 19 milijuna EUR u svim destinacijama.

“Valamar grupacija napravila je značajni iskorak u materijalnim pravima tijekom prošle godine, a naročito koncem 2022. godine kada je radnicima isplaćena 13. plaća, božićnica, dar djetetu i dar u naravi i pokazala se među najboljim kompanijama, ako ne i najbolja u turizmu. Uz sva dosadašnja prava dogovorena je i korekcija koeficijenata od 1. svibnja za veliki broj radnih mjesta, kao i dodatne isplate tijekom sezone, što je dobra vijest za Valamarove zaposlenike. U godini koju obilježavaju inflatorni pritisci i geopolitička neizvjesnost, važan je daljnji dijalog sindikata i poslodavaca, a ovaj iskorak Valamara predstavlja pozitivan primjer i za druge kompanije,” izjavila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

>>>Valamar postao nositelj ConsumeLessMed oznake i broji petnaest Plavih zastava za plaže

“Uz hvale vrijedne pomake koje je Valamar Riviera učinila u dijelu primanja zaposlenika, svjesni konstantnog rasta problema u turizmu sa iznalaženjem kvalitetne radne snage, očekujemo od poslodavca ali i Vlade Republike Hrvatske da zajedničkim naporima osiguramo uvjete za dodatnim rastom plaća kako bi domicilne radnike, koji su najbitniji za zadržavanje i uvećanje kvalitete usluge, doveli u poziciju da budu zadovoljni ukupnim cjelogodišnjim primanjima,” izjavio je Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i ugostiteljstva Hrvatske.

Stalni sezonac

Valamar posluje u osam destinacija u Hrvatskoj od Istre do Dubrovnika te će ove sezone zapošljavati gotovo 8.000 djelatnika. Ove godine Valamar nastavlja s povećanjem broja djelatnika koji imaju cjelogodišnji posao i primanja, pa će tako do početka turističke sezone zaposliti dodatnih 200 djelatnika na neodređeno. S mjerom aktivne politike zapošljavanja “Stalni sezonac” koju Valamar provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, zaposleno je 1.000 djelatnika godišnje. Također, s obzirom na širenje poslovanja na zimske destinacije, djelatnicima Valamara će se nakon ljeta ponuditi posao tijekom zime u hotelima na skijalištima u Austriji.

>>>Valamar pruža radost i užitak osnovnoškolcima, njeguje suradnju s Društvom ‘Naša djeca’

Valamar je kompanija koja na prvo mjesto stavlja goste i zaposlenike te je prepoznata po kvaliteti usluge koju pružaju njezini djelatnici. Prema izboru više od 25.000 ispitanika u istraživanju koje je proveo portal Moj posao, Valamar je 2022. godine zauzeo 9. mjesto na listi skočivši tako za pet mjesta na ljestvici najboljih u odnosu na prošlu godinu te je petu godinu zaredom jedina turistička kompanija na listi TOP poslodavaca u Hrvatskoj.

Natječaji za zapošljavanje su već otvoreni, a svi zainteresirani za rad u Valamaru mogu se prijaviti putem linka.

Pratite nas na Google vijestima

Odnosi s javnošću,
Valamar Riviera d.d.

Comments (1)

Comment here