FunPreporučeno

Van Morrison pokrenuo tužbu protiv sjevernoirskog ministra zdravstva | covid endgame

Foto: Van Morrison/YouTube

Vitez Van Morrison, sjevernoirski kantautor znamenit po zimzelenim hitovima “Brown Eyed Girl”, “Into The Mystic”, “Have I Told You Lately” ili “Crazy Love” pokreće sudsku parnicu protiv Ministarstva zdravstva Sjeverne Irske i resornog ministra Robina Swanna zbog osvrta objavljenog u Rolling Stone magazinu.

>>>Iza pandemijske krinke regresivna autokracija – ‘povijesna erozija demokracije’ | IDEA

Swann je u kolumni prvi put objavljenoj u rujnu 2020. godine kritizirao gledišta Sir Morrison u kontekstu odgovora na pandemiju bolesti COVID-19.

Glasnogovornici glazbenika za BBC su potvrdili pokretanje postupka. Ministarstvo je odbilo komentar.

“Potvrđujemo da je pokrenut sudski postupak protiv gospodina Robina Swanna MLA i Ministarstva zdravstva kao suizdavača osvrta u Rolling Stoneu,” napisao je u odgovoru na upit glasnogovornik viteza.

>>>Halt! Wo ist deine Covid papieren!

Swann je u kolumni naveo da Morrison svojim izjavama i djelovanjem potencijalno šteti odgovoru na zdravstvenu ugrozu u Sjevernoj Irskoj. Njegove je pojedine stihove nazvao “opasnima”.

“Mi u Sjevernoj Irskoj izrazito smo ponosni na činjenicu da jedna od najvećih glazbenih legendi u posljednjih 50 godina dolazi iz našeg dijela svijeta. Stoga postoji istinski osjećaj razočaranja – mi smo od njega očekivali bolje,” napisao je ministar. “Ako sve vidite kao veliku zavjeru, onda je manje izgledno da ćete slijediti vitalne zdravstvene savjete koji čuvaju vas i druge.”

>>>Achtung! Covidfašizam u Austriji

Swann je odvagnuo da pjesme “kleveću” ljude uključene u javnozdravstveni odgovor na virus.

>>>Komisija nema bilješke o razgovorima dilerice straha i cjepiva von der Leyen i šefa Pfizera

Morrison je od kraja 2020. godine objavio niz prosvjednih pjesama protiv ograničavanja i uvjetovanja života i rada – lockdowna. On je mjere za suzbijanje pandemije nazvao “fašističkima” (više, Guardian).

U stihovima je naveo da je pandemija “velika laž”, da znanstvenici “izmišljaju pokvarene činjenice” kako bi opravdali mjere koje “porobljavaju” građane ili se pitao “gdje ste nestali svi bi pobunjenici?”.

Ministar već vodi sudsku parnicu protiv Morrisona nakon što ga je potonji u lipnju 2021. godine nazvao “izrazito opasnim” pojedincem.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima