PreporučenoTech

Velike toplinske anomalije, zimske temperature širom Južne Amerike | VIDEO

Foto/ilustracija: Congerdesign

Središnji i južni Brazil, Urugvaj, Argentina i Paragvaj upravo bilježe najveću temperaturnu anomaliju na svijetu, javljaju lokalni mediji i MetSul, vodeći pružatelj meteoroloških informacija i usluga na kontinentu.

U aktualnom trenutku temperature niže od uobičajenih bilježe veliki dijelovi središnjih ravnica Sjedinjenih Američkih Država, sjever Kanade i središnja Rusija, no nigdje, s izuzetkom Antarktika, toplinske anomalije nisu tako istaknute kao u Južnoj Americi gdje su temperature niže od dugogodišnjih prosjeka zabilježene na gotovo čitavom kontinentu.

MetSul javlja da je snijeg u ponedjeljak ujutro padao u brazilskoj saveznoj državi Santa Catarini, dok je ledena kiša zasula dijelove São José dos Ausentesa i Bato Branca u saveznoj državi Parani.

Temperatura u nacionalnom parku Aparados da Serra oscilirala je između -5 °C i -7 °C.

>>>‘Crvena uzbuna’ zbog meteorologa koji se pobunio protiv crvenih uzbuna

Najniže su temperature zabilježene u argentinskim gradovima MacQuenchau (-15.0 °C) i Malargüeu (- 11.7 °C).

Kontrapunkt anomaliji nalazimo na sjeveroistoku Sjedinjenih Država i dijelovima kanadske Britanske Kolumbije gdje stanovništvo trpi neugodan toplotni val. Kolumbija je u nedjelju zabilježila u dosadašnjoj povijesti mjerenja rekordnu temperaturu od 46 °C.

Comments (2)

  1. […] Dok se dijelovi Kanade i SAD-a “kuhaju”, neuobičajenu toplinsku anomaliju trpi i Južna Amerika gdje su temperature duboko ispod prosječnih u dobrom dijelu kontinenta. […]

  2. […] >>>Velike toplinske anomalije, zimske temperature širom Južne Amerike | VIDEO […]

Comments are closed.