PolitikaPreporučeno

VIDEO: HDZ predstavio predizborni program s pet poglavlja, lider liste Karlo Ressler

HDZ-ovu listu za izbore za Europski parlament (EP) predvodit će Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore „Hrvatska za generacije” koji su, uz kandidate na listi, u petak jednoglasno prihvatila najviša stranačka tijela.

Na drugom mjestu HDZ-ove liste je aktualna europarlamentarka Dubravka Šuica, slijedi saborski zastupnik Tomislav Sokol, a na četvrtom je mjestu još jedna eroparlamentarka – Željana Zovko.

>>>HDZ dobio 75,35 posto glasova u BiH, Živi zid pobijedio u Irskoj a SDP u Japanu: glas dijaspore

Peta na listi je saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, a slijedi ju kolegica u Saboru Marijana Balić.

Resslera je kandidirala Mladež HDZ-a, rođen je 1989. godine, kako je sam rekao, nekoliko mjeseci nakon osnutka HDZ-a, a u javnosti je poznato i da je posinak Vladimira Šeksa.

Sedmi na listi je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, a slijedi državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić.

“Pet poglavlja”

Listu te aspekte programa nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te Središnjeg odbora predstavio je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

“Naš program ima pet poglavlja i sastoji se od nekoliko bitnih ciljeva – uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa”, rekao je čelnik HDZ-a.

>>>Preuzmite ili pročitajte program HDZ-a za izbore za Europski parlament (.pdf)

Izrazivši uvjerenost u još jednu pobjedu HDZ-a na izborima, Plenković je poručio kako su izbori za EP „izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja i onih koji niti znaju, niti to mogu ostvariti”.

HDZ na izbore izlazi samostalno, a ponovno će, kako je rekao Plenković, surađivati s listom HDZ-a BiH.

Programom i listom, naglasio je Plenković, HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem, zalaganjem i vještinama mogu doći u poziciju i da preuzmu krupnu političku odgovornosti. „Poput ove koju je Karlo preuzeo danas. I ja sam uvjeren da će on to povjerenje i opravdati”, rekao je Plenković.

Posinak Vladimira Šeksa

Resslera je kandidirala Mladež HDZ-a, rođen je 1989. godine, kako je sam rekao, nekoliko mjeseci nakon osnutka HDZ-a, a u javnosti je poznato i da je posinak Vladimira Šeksa.

Lista je, rekao je Ressler, kvalitetna kombinacija različitih profila, generacija te geografske zastupljenosti, a u kampanji će, dodao je, kvalitetnim ljudima i programom pokazati da imaju odgovore na sve izazove.

>>>Rumsfeldove znane i neznane nepoznanice u Kopalovoj ‘obrani crnog labuda’

Uvjeren je da će HDZ u kampanji biračima pokazati “kolika je razlika između odgovornosti – znanja sposobnosti i kompetencije – s jedne strane, i svih drugih – suprotnih karakteristika – s druge strane”.