Politika

VIDEO: Poziv na opoziv ministra Kuščevića

Davor Bernardić
Davor Bernardić; Foto: Hina/YouTube

Klub zastupnika SDP-a uz podršku većine drugih oporbenih klubova najavio je u srijedu da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću, javlja Hina.

“Jasno je da u ovoj Vladi gotovo i nema ministra za kojeg ne postoji ozbiljna sumnja u korupciju i građanima je toga dosta. Ovo nije opoziv koji je iniciran zbog političke odgovornosti, ovo je opoziv zbog ozbiljne sumnje na korupciju, zloporabu i povredu dužnosti. U normalnim zemljama, čije vlade nisu korumpirane, ovakvim ili sličnim slučajevima bi se već odavno bavilo državno odvjetništvo“, izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na konferenciji za novinare.

Peđa Grbin je detaljno elaborirao prijedlog za izglasavanje nepovjerenja uz ocjenu da je “Kuščević sve čega se dotaknuo pretvorio u novac za svoj džep”.

>>>Reakcija načelnika Nerežišća na ‘negativno izvještavanje’, građevinske pašnjake ministra Kuščevića

“Ako ministar već nema dovoljno morala da sam podnese ostavku i odgovori na sve optužbe koje su mediji otkrili, a mi naveli u svom prijedlogu za opoziv, neka se Vlada očituje. Zbog čega smatra da je to u redu, da se jedna osoba smije tako ponašati, da je u redu na javnoj funkciji trpati u svoj džep bez obzira na štetu koju nanosiš javnom interesu. Neka kaže kakva je to Hrvatska u kojoj Kuščević i dalje može biti ministar”, rekao je Grbin.