PolitikaPreporučeno

Vijećnik Krakova traži ‘persona non grata’ status za Rogera Watersa | rat u Ukrajini

Roger Waters; Foto: Michael Smerconish/YouTube

Organizatori su u nedjelju otkazali koncert Rogera Watersa u poljskom gradu Krakovu nakon što su gledišta suosnivača Pink Floyda o realpolitici rata u Ukrajini izazvala oluju kritika i/ili hvalospjeva.

>>>Roger Waters podcrtao Putinov casus belli, Bidena nazvao ‘ratnim zločincem’

Waters je koncert u Krakovu trebao održati sljedećeg travnja, ali su njegova tumačenja i motrišta da je rat rezultat zapadnjačke politike i širenja NATO saveza, pozivi prvoj dami Ukrajine, Oleni Zelenskij, da svog supruga usmjeri na “drugačiji put” ili osude naoružavanja Ukrajine u posredničkom ratu za Poljake naizgled nedokučivi.

“Live Nation Poljska i Tauron Arena Krakow otkazali su koncert Rogera Watersa,” naveli su organizatori na svojim web stranicama bez pojašnjena.

Državna agencija PAP u subotu je citirala glasnogovornika Tauron Arene koji je rekao da su koncert bez obrazloženja otkazali Watersovi menadžeri.

>>>Roger Waters osvanuo na ukrajinskoj ‘lustracijskoj listi’

U pozadini, Poljska slovi kao jedna od najvećih saveznica Kijeva i građani su predani podršci Ukrajine. Gradski vijećnici Krakova u srijedu će glasati o proglašenju Watersa personom non grata.

“Žalosno”

Waters je u objavama na društvenim mrežama rekao da su navodi o okazivanju koncerta s njegove strane neistiniti i uputio kritiku gradskom vijećniku Lukaszu Wantuchu koji je inicirao “non grata” raspravu.

>>>Webom tutnja provokativni propagandi spot Gazproma: Zima će biti velika | VIDEO

“Lukasz Wantuch je zaprijetio vijećanjem na kojem će od vijeća zatražiti da me proglasi ‘persona non grata’ zbog mojih javnih napora da sve upletene u katastrofalni rat u Ukrajini, a osobite vlade Sjedinjenih Američkih Država i Rusije, ohrabrim u radu na zajedničkim naporima za uspostavu mira,” napisao je Waters na Facebooku.

>>>‘Portret hrabrosti’ prve dame Olene Zelenskij provocira kolosalnu štetu Ukrajini

“Ako Lukasz Wantuch postigne svoj cilj, i moji dolazeći koncerti u Krakovu budu otkazani, to će za mene biti žalostan gubitak jer sam se radovao širenju svoje poruke ljubavi s poljskim narodom.”

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima