Politika

Vinko Grgić, osumnjičenik u aferi Janaf, ponovno gradonačelnik Nove Gradiške

Prema prvim neslužbenim rezultatima, u prvom krugu izbora za gradonačelnika Nove Gradiške  pobijedio je Vinko Grgić, bivši saborski zastupnik, nekadašnji SDP-ovac, osumnjičenik u aferi Janaf  koji je u izbornu utrku ušao s nezavisnom listom.

>>>HDZ vodi u 14, SDP u tri županijske skupštine | lokalni izbori | DIP

“Nakon svih stvari koje se su se događale u devet mjeseci, ovo je čaroban osjećaj. Ovo znači da ću i dalje pokloniti svoje znanje, iskustvo i sve ono što sam do sada utkao u ovaj grad. Dosta smo projekata realizirali, a vjerujem da će ih biti i više”, rekao je Grgić u prvom komentaru rezultata najavljujući da su ovi izbori novi početak.

Grgić je rekao da se bojao kako je izgubio povjerenje građana, ali da su i njihovi pozivi  bili podstrek da se ponovo kandidira za gradonačelnika.

>>>Neslužbeni rezultati izbora za gradonačelnike u 00,30 sati | DIP | infografika

“Napravio sam puno toga u životu. Mogao sam se vratiti tamo gdje sam počeo prije 25-30 godina, poduzetnik sam. Međutim odabrao samo ovu varijantu, varijanta se zove “Moj grad Nova Gradiška”, rekao je Grgić.

>>>Predsjednik uprave Janafa primio 1.96 milijuna kuna mita, pokrenuta istraga protiv 11 osoba | USKOK

Najviše glasova osvojila je i Grgićeva Kandidacijska lista za gradsko vijeće kojoj je pripalo devet od 15 vijećničkih mjesta, četiri mjesta pripalo je listi HDZ-a, a dva mjesta listi SDP-a. Iza Grgića u utrci za gradonačelničko mjesto s prijeđenim izbornim pragom ostali su Davorin Slišurić (HDZ) i Ivana Trupina (SDP).