Politika

Vinkovački HDZ i HSP potpisali koalicijski sporazum | lokalni izbori 2021.

Ivan Bosančić i Tomislav Miličević; Foto: HINA

Vinkovački HDZ i HSP potpisali su u četvrtak sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednik vinkovačkoga HDZ-a, gradonačelnik Vinkovaca i kandidat za novi gradonačelnički mandat Ivan Bosančić i predsjednik vinkovačkoga HSP-a Tomislav Miličević.

>>>Mrak-Taritaš ‘zaokružila tim’; Mrsić: suradnja Demokrata i GLAS-a je nešto novo na ljevici

Bosančić je rekao da se nastavlja suradnja s HSP-om, koji im se pridružio na polovici njegova gradonačelničkog mandata, od kada su, kako je rekao, zajedno radili na mnogim projektima, puno toga napravili, a nastavit će i u sljedećemu mandatu

Nastavljaju se mnogi projekti, među kojima i projekt Vinkovačke obitelji koji podupire i HSP.

“Pogriješili smo”

Član Predsjedništva HSP-a Hrvoje Niče podsjetio je kako je HSP prije četiri godine bio na suprotnoj strani od HDZ-a i tadašnje kandidature Ivana Bosančića za gradonačelnika jer nije vjerovao da će on uspjeti pokrenuti projekte u Vinkovcima.

“Danas priznajemo da smo pogriješili. Apsolutno smo zadovoljni onime što je učinjeno u gradu i smjerom kojim grad ide”, rekao je Niče.

>>>SDP, HSU, IDS i HSS potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci

Podsjetio je da je 2017. i 2018. u Vinkovcima bilo pedesetak ugovora za poduzetnike, vrijednih 163.000 kuna, a 2019. i 2020. čak 172 ugovora vrijedna 2,7 milijuna kuna.

“Vjerujem da je to dobar doprinos HSP-u funkcioniranju grada Vinkovaca”; ocijenio je Niče, koji je ujedno i pročelnik Odjela za gospodarstvo Grada Vinkovaca.

Vinkovački HDZ u srijedu je potpisao koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokale izbore i s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU).

Comments (1)

  1. […] Vinkovački HDZ i HSP potpisali koalicijski sporazum | lokalni izbori 2021. 15/04/2021 […]

Comments are closed.