PolitikaPreporučeno

Virus koji je među nama, pobijedit ćemo cijepljenjem | predsjednik

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na središnjoj svečanosti obilježavanja 29. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu.

“Iza nas je teška godina, ali bilo je i težih. Pred nama je neizvjesna godina, a vas čeka uskoro jedna od važnijih odluka u povijesti Hrvatske vojske, a koju će donijeti hrvatska politika, hrvatski državni vrh, hrvatska Vlada – odluka o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova. Ona neće odjeknuti u svijetu, ali će značiti da se osjećamo bolje i sigurnije. Svoj posao ćete raditi na jedan ozbiljniji i moderniji način,” rekao je u prigodnom obraćanju predsjednik Milanović.

Zrakoplovstvo je skupo i to nisu samo avioni već i višegodišnje održavanje, rekao je Predsjednik i dodao: “To je i oprema Hrvatske boljim radarima. Moramo znati, ako već letimo, i što nam dolazi zrakom”.

>>>Zaključena studija izvedivosti kupnje 10 jednosjeda i 2 dvosjeda | nabava borbenih aviona

“Pred nama je neizvjesna godina u kojoj pobjeđujemo”, poručio je predsjednik Milanović te još jednom pozvao sve koji se kolebaju da se odluče cijepiti. “Virus koji je među nama, pobijedit ćemo cijepljenjem”, rekao je.

>>>Njemački etičar protivnike cijepljena pozvao na odricanje od intenzivne njege

U prigodi obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je, zajedno s ministrom obrane Mariom Banožićem, načelnikom GS OS admiralom Robertom Hranjem i zapovjednikom HRZ-a brigadnim generalom Michaelom Križancem, promaknuća, pohvale i nagrade djelatnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Glasnogovornik Nikola Jelić