PolitikaPreporučeno

Vlahušić ispričao priču o ‘primitivnim i kulturnim patuljcima’ dubrovačkog HDZ-a | VIDEO

Andro Vlahušić; Foto: Cropix/YouTube

Kandidat političke platforme “Dubrovnik – naš Grad” za gradonačelnika Andro Vlahušić ustvrdio  je u srijedu da je potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić, suprotno želji predsjednika stranke Andreja Plenkovića, odredio Mata Frankovića za kandidata HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika.

“Lijepo vas pozdravljam na konferenciji za tisak koju ću održati u ime pokreta za slobodni i uspješni Dubrovnik – pokreta otpora, kako bi Dubrovnik konačno dobio kulturne a ne primitivne patuljke,” rekao je u uvertiri Vlahušić pa naveo kako deset godina traje sukob Branka Bačića, koji vodi županijski HDZ, i Plenkoviću bliske Dubravke Šuice, koja vodi ‘kulturni’ dubrovački HDZ.

>>>Vlahušić: napravit ću ludu kulturu i zabavu – 365 dana u godini

Vlahušić tvrdi kako deset godina traje sukob Branka Bačića, koji vodi županijski HDZ, i Plenkoviću bliske Dubravke Šuice, koja vodi ‘kulturni’ dubrovački HDZ.

“Bačiću takav dubrovački HDZ ne odgovara pa ih ruši uz pomoć drugog dijela dubrovačkog HDZ-a, možemo ga nazvati primitivni. Čine ga Mato Franković, Blaž Pezo i Marko Potrebica”, ocijenio je Vlahušić

Kako je dodao oni preuzimaju dubrovački HDZ, izbacuju Dubravku Šuicu i 2014. godine ruše proračun. “Franković postaje predsjednik Gradskog vijeća i 2015. godine gubi od mene na lokalnim izborima. Tada počinje hajka, jer se 2016. drugi put ruši proračun, a mene promjenom zakona eliminiraju da se ne mogu kandidirati”, ispričao je Vlahušić.

Podjela vlasti

Tvrdi kako je potom Bačić s Frankovićem, Pezom i Potrebicom raspodijelio vlast u Dubrovniku, gdje je Franković postao gradonačelnik, Pezo ravnatelj Lučke uprave, dok je Potrebica, inače trenutni ravnatelj Studentskog centra i predsjednik dubrovačkog gradskog vijeća, trebao postati direktor Zračne luke Dubrovnik.

“Zato danas nemamo direktora ZLD. Šuica i njezina obitelj to nisu dopustili. Nisu dopustili teror. Inače, Potrebica je na unutarstranačkim izborima bio na strani Ivana Penave, a danas vodi kampanju Nikole Dobroslavića”, rekao je Vlahušić.

>>>Vlahušić najavio Fond za oporavak, moratorij na kredite, rez turističke pristojbe za 70%…

Istaknuo je kako je Blaž Pezo došao na čelo Lučke uprave bez kvalifikacija.

“Nijedna lučka uprava u Hrvatskoj nema takvog neznalicu i nesposobnjakovića. Iz prve ruke znam da ministar Butković nije bio za njega, već ga je nametnuo Branko Bačić”, rekao je Vlahušić.

“Nesposobni Mato Franković”

Ocijenio je da je Mato Franković nesposoban, duboko potkapacitiran i nesvjestan problema u kojima Dubrovnik živi.

Tvrdi kako Franković ne nosi gradsku listu HDZ-a na lokalnim izborima jer su predsjednik stranke Plenković i tim oko Dubravke Šuice htjeli Dubrovnik vratiti u normalno i kulturno.

“Zato su za nositeljicu predložili Zrinku Raguž, kao mini-rješenje u sukobu. Kad Franković izgubi izbore nema ga u Gradskom vijeću”, zaključio je Vlahušić.

>>>Dobroslavić predstavio izborni program, rezimirao mandate

Vlahušić je istaknuo kako je sudski postupak protiv njega u slučaju “Revelin” pokrenut nakon što se Branko Bačić sastao sa svjedocima iz gradske uprave.

“Svi svjedoci su na sudu rekli da su bili pod pritiskom i stresom. Zato pitam Bačića je li im prijetio otkazom ili ih silio na lažne iskaze? Pozivam Dubrovčane da se odluče žele li torturu i okupaciju osobe koja nije uspjela ni u Blatu, a ovdje nameće trojku koja pripada potpuno drugačijem svjetonazoru”, rekao je Vlahušić.

Grabancijaš/Hina