Biznis i ekonomijaPreporučeno

Vlasnik brendova Tommy Hilfiger i Calvin Klein najavio 450 otkaza, zatvaranje više od 160 trgovina

Foto: Pixabay/Pexels

PVH Corp, vlasnik snažnih brendova Tommy Hilfiger i Calvin Klein, u utorak je najavio 450 otkaza i zatvaranje 162 trgovine u Sjevernoj Americi.

Kompanija je rekla da će gubitak uredskih radnih mjesta zahvatiti čitav portfelj i 12% zaposlenih uz uštedu od oko 80 milijuna dolara godišnje.

>>>Trgovci prognoziraju kupovnu nemoć – dugogodišnji oporavak: HGK

“COVID-19 kriza dramatično mijenja krajolik u trgovini na načine za koje mi vjerujemo da će biti dugoročne prirode i s dalekosežnim utjecajem na ponašanje potrošača,” izjavio je povodom restrukturiranja predsjednik Stefan Larsson.

PVH očekuje da će troškovi izlaska iz tradicionalnih trgovina i napuštanja tradicionalnog poslovnog modela u sljedećih 12 mjeseci i prije oporezivanja ugrubo odgovarati navedenim uštedama.

>>>Microsoft zatvara sve fizičke trgovine

“Sve u svemu, mi ovo doživljavamo kao pozitivan razvoj za PVH jer tvrtka izlazi iz biznisa u poniranju i smanjuje troškove,” komentirao je za Reuters analitičar Jamie Merriman iz tvrtke za procjenu tržišta Bernstein.

Uz PVH, modne trgovine su uslijed pandemije koronavirusa u Americi zatvorili španjolska Zara, Nordstrom i Bath & Body Works.

Comments (1)

  1. […] su veliki i poznati brendovi bili prisiljeni zatvoriti stotine trgovina, Amazon je u posljednjim mjesecima morao zaposliti 175,000 ljudi kako bi zadovoljio potražnju, […]

Comments are closed.