PolitikaPreporučeno

Vojni orkestar odsvirao ‘Wind of Change’ Scorpionsa za rastanak s von der Leyen: VIDEO

Ceremonija s kojom je prva predsjednica u povijesti Europske komisije Ursula von der Leyen 15. kolovoza službeno napustila dužnost njemačke ministrice obrane vidljivo je dirnula tu političarku od čijeg se mandata puno očekuje.

>>>Negativne kamatne stope: gdje, kako i zašto

Tradicionalno, von der Leyen je odabrala glazbu za vojni orkestar, a lista je uključivala Schillerovu i Beethovenovu Odu radosti o bratstvu i jedinstvu, Mozartov Ave verum posvećen Bogorodici i sinčiću te slatkometalni pop pjesmuljak njemačkog benda Scorpions “Wind of Change”.

Političarka “pjesmu vjerojatno nije izabrala zbog svjetskog uspjeha ili zato što bend dolazi iz iste regije Hanovera kao i ona,” izjavio je pjevač Scorpionsa i autor stihova Klaus Meine za DPA. “Pjesma ima dublje značenje, posebice u odnosu na njezinu novu ulogu čelnice Europske komisije. San o miru nastavlja živjeti s generacije na generaciju,” rekao je.

Von der Leyen upravljanje izvršnim tijelom Unije preuzima u izazovna i obećavajuća vremena tehnološkog napretka i automatizacije koji nemilosrdno remete status quo i krojače smjernica sile na promjenu gledišta i paradigmi o društvu i ekonomiji.

>>>Von der Leyen garantira EU minimalac, parlamentarno zakonodavstvo i opušteniju fiskalnu politiku

Ursula von der Leyen; Foto: tagesschau/YouTube