Biznis i ekonomijaPreporučeno

VW će prodaju motora s unutarnjim izgaranjem u Europi dokinuti do 2035. godine | Zellmer

2021 Volkswagen ID.4 Electric SUV; Foto: Volkswagen

Njemački proizvođač automobila Volkswagen planira prestanak prodaje motora s unutarnjim izgaranjem u Europi do 2035. godine, rekao je član upravnog vijeća Klaus Zellmer u intervjuu za dnevni list Münchner Merkur.

“U Europi, mi ćemo izaći iz biznisa s vozilima na unutarnje izgaranje između 2033. i 2035. godine, u Sjedinjenim Državama i Kini nešto kasnije. U Južnoj Americi i Africi to će potrajati značajno dulje uslijed činjenice da tamo još nema političkih i infrastrukturnih uvjeta i okvira.”

Zellmer je dodao da će najkasnije do 2050. godine čitava ponuda Volkswagena biti ugljično neutralna i da kompanija do 2030. želi udio električnih automobila u totalnoj prodaji od 70%.

Slične su najave i planove u posljednjim mjesecima iznijeli i drugi pravci europske autoindustrije koje nedavno usvojen Zakon o klimi i dolazeći Euro 7 standardi sile ne elektrifikaciju.

>>>Volkswagen juriša na Teslu, najavljuje izgradnju šest ‘gigatvornica’ u Europi

Audi je najavio da će proizvodnju motora na unutarnje izgaranje dokinuti u roku od 10, najviše 15 godina, dok je Daimler pozvao na ozbiljnu raspravu o posljedičnom gubitku radnih mjesta.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>VW će prodaju motora s unutarnjim izgaranjem u Europi dokinuti do 2035. godine | Zellme… […]

Comments are closed.