PreporučenoTech

WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necijepljenih

Arhitekti covid podjele Hrvata Andrej Plenković i Vili Beroš; Foto: Jutarnji list/YouTube

Europa je još jednom epicentar pandemije bolesti COVID-19 uslijed “lažnog osjećaja sigurnosti” oko zaštite koju pružaju cjepiva, rekao je u srijedu generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus i uzgred uništio argumente pobornika diskriminacije građanstva covid statusom i covid potvrdama.

>>>‘Drastičan porast’ zaraza u 118% procijepljenom Gibraltaru | COVID-19

“U brojnim zemljama i zajednicama, mi smo zabrinuti zbog lažnog osjećaja sigurnosti da su cjepiva okončala pandemiju i da cijepljeni ljudi ne trebaju poduzimati nikakve druge mjere predostrožnosti,” rekao je.

Ponovio je da cjepiva “spašavaju živote” i umanjuju rizik od ozbiljnih manifestacija bolesti i smrti, da bi potom podcrtao u rastućem broju znanstvenih istraživanja potvrđenu činjenicu da cijepljeni mogu dobiti i širiti virus. Navedeno je osobito točno za primatelje drugorazrednog cjepiva Janssen neodgovornog proizvođača Johnsona i Johnsona s kojim neodgovorne, diskriminaciji i fašizmu sklone hrvatske zdravstvene vlasti nastavljaju ugrožavati živote građana.

>>>Cjepivo Janssen Johnson & Johnsona zarazu koronavirusom priječi u 11% slučajeva | Znanost

“Čak i ako ste cijepljeni, nastavite poduzimati mjere predostrožnosti kako bi spriječili da se zarazite i da ne zarazite nekog drugog tko može umrijeti,” rekao je Tedros. “To znači nošenje maski, držanje distance, izbjegavanje gužvi prilikom susreta s drugima napolju, ili korištenje dobro ventiliranih prostora za susrete u zatvorenom.”

Cijepljenje, nošenje maski i socijalno distanciranje i dalje su ključni za zaustavljanje zaraza, ponovili su dužnosnici WHO-a.

“Mi smo (u Europi) ponovno na predpandemijskoj razini društvenog miješanja… čak i uslijed vrlo snažnog uzleta novih slučajeva i čak u trenutku kad zdravstveni sustavi pojedinih zemalja trpe visok pritisak,” izjavio je direktor WHO-a za izvanredne situacije Mike Ryan. “Zbilja je da će se virus nastaviti širiti u takvom okolišu,” dodao je.

>>>Izrael: ‘većina hospitaliziranih pacijenata zapravo je procijepljena’

Europska unija u kojoj su brojne članice posegnule za diskriminacijom građana “covid propusnicama” u aktualnom je trenutku najveće žarište pandemije na svijetu.

Tedros je stari kontinent nazvao “epicentrom” 4. vala u kojem su zdravstveni sustavi suočeni s “neodrživim pritiskom”. U Europi je u tjednu zaključenom 21. studenoga zabilježeno više od 61% svih zaraza na svijetu, od covida je oboljelo više od 2.4 milijuna ljudi, 11% više nego u prijašnjem sedmodnevnom razdoblju, rečeno je na brifingu WHO-a.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters/CNBC

Comments (6)

  1. […] WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju … 25/11/2021 […]

  2. […] WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju … 25/11/2021 […]

  3. […] >>>WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necije… […]

  4. […] >>>WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necije… […]

  5. […] >>>WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necije… […]

  6. […] >>>WHO upozorio na zarazu cijepljenih, uništio argumente Stožera za diskriminaciju necije… […]

Comments are closed.