FunPreporučeno

Wolfenstein Youngblood: bad ass kćeri Blašković u kooperativnom pokolju fašista

Bethesda je objavila trailer i prve konkretne detalje o ‘Youngblood’, nastavku dugovječnog serijala Wolfenstein uz koji su odrasle generacije gamera. Prema najavi, gameplay je fokusiran na ‘revolucionarnu kooperativnu igru’, a radnja se odvija u igračima znanoj alternativnoj stvarnosti (nacisti dobili drugi veliki rat) u 1980-im godinama.

U kooperativnu igru može se krenuti s prijateljem ili umjetnom inteligencijom, rješavajući misije redoslijedom koji vam odgovara.

Legendarni BJ Blašković je netragom nestao u Parizu pod nacističkom okupacijom, a u pomoć stižu njegove bad ass kćeri Jess i Soph. Ukopane duboke u pariškim katakombama one kreću u raznolike misije s konačnim ciljem da s lica zemlje izbrišu nacistički režim.

>>>Gladni novih videoigara? We gatch ya! covered

“Istražujte Pariz i navalite na naciste da bi postigli level up i otključali nove sposobnosti, dodatke za oružja, spravice, kozmetiku i još toga. Imat ćete pristup obnovljenom i nabrijanom New Colossus oružju poput Dieselkraftwerka, Shockhammera (sada Kugelgewehr), Laserkraftwerka i drugih. Kroz horde fašista ćete također moći protutnjiti s brojnim novim oružjem kakav je proslavljeni Maschinepistole ili razarajuće snažni Elektrokraftwerk”, nabrajaju u cimalici.

Trivia

Njemačka je u kolovozu 2018. godine povukla zabranu prikazivanja nacističkih simbola u videoigrama upravo zbog Wolfensteina. Još uvijek je na snazi generalna zabrana ekstremističkog znakovlja, ali se sada o videoigrama odlučuje kao i o filmovima, od slučaja do slučaja i nakon procjene postoji li umjetničko ili dramaturško opravdanje.

Regulatori su rekli da videoigra koja se jasno protivi idealima zabranjenih grupa može biti kvalificirana, što je i slučaj s brojnim naslovima u kojima treba pobiti što više nacista i u čemu je Wolfenstein prokleto dobar još od MS-DOS-a i 1992. godine.

Originalni Wolfenstein 3D

Youngblood za PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i PC izlazi 26. srpnja.