FunPreporučeno

Woody Allen trpi kritiku zbog ‘seksualno radioaktivnih’ glumica u svom memoaru: BONUS GIF’s  

Scarlett Johansson u filmu Match Point; Foto: Trailer Chan/YouTube

23. ožujka svijet je ugledao prijeporni memoar Woodyja Allena nazvan “Apropos of Nothing” što je “floskula” koja prevedena s engleskog znači “o ničemu” ili se odnosi na nešto učinjeno “bez svrhe i razloga”.

Allen je u “Me too” eri dugo tražio izdavača a većina ih je od objave bježala kao da je riječ o kugi, knjigu je na kraju objavio Arcade Publishing.

>>>U strahu od Me too pokreta američki izdavači bježe od memoara Woodyja Allena

Kritičar New York Timesa Dwight Garner u osvrtu na memoar piše da je on krcat za aktualna vremena neprimjerenim opaskama i opažanjima, što uključuje Allenov opis 19-godišnje Scarlett Johansson.

“Ona je imala samo 19 godina kad je napravila Match Point ali je sve već bilo na mjestu: uzbudljiva glumica, prirodna filmska zvijezda, brza i vrckava, i kad je susretnete vi se morate boriti protiv protiv vala feromona,” napisao je Allen o prvom susretu s glumicom tijekom audicije za njegov film Match Point iz 2005. godine.

Scarlett Johansson

“Ona nije bila samo darovita i prekrasna, već i seksualno radioaktivna,” dodao je izražavajući nadu da će “prije nego što umre ili ga uhvati senilnost” opet imati priliku raditi s Johansson “za kojom slini”.

Garner navodi i druge, za njega degutantne ili neosjetljive detalje, posvećene Allenovoj supruzi Soon-Yi Previn ili “seksi glumicama” poput  Christine Ricci i Naomi Watts.

On Watts opisuje kao glumicu s “najseksipilnijim gornjim prednjim zubima u show biznisu”, Ricci kao “dosta poželjnu”, Emmu Stone kao “zabavnu za gledanje”, dok za Rachel McAdams piše da je žena “koja iz svakog kuta izgleda poput milijun dolara.”

Naomi Watts

Knjiga se, dakako, zabavlja i navodima o Allenovom zlostavljanju kćeri Dylan Farrow, što on postojano odbacuje te u memoarima ponavlja da je “nikad nije taknuo”.

>>>Scarlett Johansson nakon gubitka transrodnog giga: meni bi svaka uloga trebala bit dozvoljena

Farrow je oca optužila za zlostavljanje u kolumni za Los Angeles Times u 2017. godini, u jeku Me too pokreta, uz uredničku napomenu da Woody Allen dugo odbacuje njezine navode i da stručnjaci za seksualno zlostavljanje iz Yale-New Haven bolnice nisu pronašli dokaze da se ono odigralo. Pojedinci su propitkivali njihovu metodologiju. Državni odvjetnik iz Connecticuta je u 1993. godini imao “opravdanu sumnju” za tužbu, ali ju nije podnio. Alternativno gledište koje proturječi optužbama Dylan je kroz niz intervjua i na blogu iznio Allenov sin Moses Farrow.