Biznis i ekonomija

Youth4Regions: mladim novinarima prilika za osvajanje puta u Bruxelles

Studenti novinarstva od danas se mogu prijaviti za sudjelovanje u ovogodišnjem izdanju programa Youth4Regions, javlja Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

“Da bi dobili priliku osvojiti putovanje u Bruxelles u listopadu tijekom kojega će izvještavati o Europskom tjednu regija i gradova 2019.,  studenti moraju poslati svoje najbolje tekstove ili slike vezane uz projekt koji se financira sredstvima EU-a. Tjedan regija i gradova središnje je europsko događanje o kohezijskoj politici, na kojem se okupljaju brojni europski, nacionalni i lokalni politički dionici te novinari iz čitave Europe,” pojašnjavaju iz Komisije.

>>>OK je rasiste zvati rasistima: AP Stylebook

“Za mlade novinare ovo je jedinstvena prilika za stjecanje iskustva i informiranje o politikama EU-a, osobito o kohezijskoj politici. Riječ je o jednoj od najpoznatijih politika EU-a, koja se provodi na razini najbližoj građanima. Nadam se da će ovaj program osposobljavanja mlade novinare potaknuti na pisanje o projektima financiranima sredstvima EU-a i o tome kako EU na terenu radi na poboljšanju svakodnevnog života građana,” rekla je povodom pokretanja  programa povjerenica za regionalnu politiku Corina Crețu.

Dobitnici će imati priliku sudjelovati u edukacijama s novinarima, posjetiti institucije EU-a i objaviti svoje članke u časopisu Panorama, koji objavljuje Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO). Za putovanje u Bruxelles bit će odabrano 33 mladih novinara.

Prijave su otvorene do 15. srpnja 2019. godine.