Politika

Zadar: Plenković podržao ‘provjerene ljude’ Longina i Dukića | lokalni izbori

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u četvrtak poslijepodne u Zadru s Brankom Dukićem i Božidarom Longinom, kandidatima HDZ-a za gradonačelnika Zadra i župana Zadarske županije istaknuvši da su to provjereni ljudi iza kojih su brojni ostvareni projekti.

Uoči drugog kruga lokalnih izbora, premijer je čestitao kandidatima HDZ-a u Zadarskoj županiji na ostvarenim rezultatima u prvom krugu te dao potporu, kako je rekao, provjerenim ljudima iza kojih su brojni ostvareni projekti.

>>>Longin predstavio program za ‘sigurnu, snažnu, solidarnu, pametnu i plavo-zelenu županiju’

Čestitam i Branku Dukiću i Božidaru Longinu, za koje sam uvjeren da će nastaviti voditi Zadar i Zadarsku županiju i u iduće četiri godine. U posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući reformi lokalne samouprave, Zadarskoj smo županiji dali 36 posto sredstava više nego prije reforme 2017. godine, a ugovorili smo i 3,4 milijarde kuna vrijednih projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije, rekao je Plenković.

Drago mi je i da je predsjednik zadarskoga HDZ-a Šime Erlić  tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te da smo, kada se uzme u obzir covid kriza, u zadnjih 15-ak mjeseci osigurali 360 milijuna kuna za plaće radnicima u Zadarskoj županiji, za njih oko 22.000, a cijelo područje i dalje će imati snažnu potporu Vlade i svih državnih tijela, poručio je Plenković.

Linearni akcelerator

Dodao je kako je posebno dobro da se napreduje u procesu procjepljivanja jer je plan Vlade da se cijepe svi turistički djelatnici, svi koji se bave uslužnim djelatnostima i da tako pošaljemo poruku i iz ove županije, u kojoj je turizam snažan pokretač razvoja, da je boravak u Hrvatskoj siguran.

Premijer je istaknuo i da će linearni akcelerator doći u Zadar te će se na taj način pomoći svima kojima je takav aparat potreban u liječenju.

>>>Vučetić: Zadar je prestao biti utvrdom HDZ-a i postao slobodan grad! | lokalni izbori

Kandidat za gradonačelnika Branko Dukić zahvalio je građanima na dosadašnjoj potpori te naglasio da on u kampanji ne sudjeluje tako da vrijeđa druge i da stvara kaos nego je otvoren za razgovor i suradnju, pogotovo ako je to u interesu grada.

Božidar Longin, kandidat za župana, podsjetio je da u godini velike korona-krize Zadarska županija nije izgubila radna mjesta, nego je trenutačno 1700 više radnih mjesta nego u isto vrijeme prošle godine.