PolitikaPreporučeno

Zagreb: virus u školama, staračkom domu i zdravstvenom sustavu, novi rekord u zarazama | 16. listopad

Scena s prosvjeda protiv protuepidemijskih mjera u Zagrebu; Foto: CROPIX/YouTube

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježen 231 novozaraženi koronavirusom, a njih 898 je u samoizolaciji, rečeno je u petak na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

To je od početka pandemije najveći broj zaraženih koronavirusom u Zagrebu.

>>>U Zagrebu rekordnih 211 zaraza: COVID-19 | 14. listopad

Uime Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” glavna sestra Cecilija Rotim izvijestila je da su od ukupnog broja novooboljelih, njih 72 imala negativnu epidemiološku anamnezu, 122 osobe su bile u kontaktu s već zaraženim osobama, 31 osoba se zarazila na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, putovanjima, noćnim izlascima i godišnjim odmorima.

Također, za 13 novozaraženih je u tijeku epidemiološka obrada.

Rotim je izvijestila i da su tri osobe oboljele tijekom hospitalizacije, a sedam djelatnika u zdravstvenom sustavu su zaraženi koronavirusom u različitim ustanovama na području Grada Zagreba.

U posljednja 24 sata jedna osoba zaražena je u domu za starije i nemoćne osobe te je pozitivan nalaz bio kod jednog učenika i jedne učiteljice u osnovnim školama te 14 učenika srednjih škola.

>>>Zagreb obara rekorde u zarazama peti dan zaredom: COVID-19 | 11. listopad

Stoga je u samoizolaciji 75 učenika osnovnih škola i tri nastavnika te 294 učenika i tri nastavnika u srednjim školama. Zbog pozitivnog testa na koronavirus za jednog učenika u učeničkom domu mjera samoizolacije izrečena je za pet učenika.

Navodeći kako su u NZJZ-u u posljednja 24 sata testirali 1385 osoba na koronavirus, Rotim je rekla i da u Zagrebu trenutačno ima 1089 aktivnih slučajeva a 5.578 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Comments (1)

  1. […] Zagreb: virus u školama, staračkom domu i zdravstvenom sustavu, novi rekord u za… 16/10/2020 […]

Comments are closed.