Politika

Zaharova komentirala izvješća o srpanjskoj protuofenzivi Ukrajine

Ukrajina bi mogla pretrpjeti goleme gubitke ukoliko pokuša novu ofenzivu ususret summitu NATO-a koji će se održati u srpnju, rekla je u srijedu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, Marija Zaharova.

“Postoje izvješća da kijevski režim planira organizirati još jednu protuofenzivu uoči NATO summita koji bi se trebao održati u Washingtonu od 8. do 9. srpnja,” rekla je na marginama 12. Peterburškog međunarodnog pravnog foruma.

Navela je da postoji korelacija između planova koji bi mogli rezultirati “katastrofalnim gubicima Ukrajine” i jesenskih predsjedničkih izbora u SAD-u.

“Na liniji su izbori u SAD-u,” rekla je. “Američki demokrati trebaju barem neke činjenice u prilog svojem projektu ‘kijevskog režima’ kako bi to pitanje održali na površini. Sada je sve na liniji: kijevski režim mora pokazati svojim gospodarima da je hunta još uvijek sposobna za otpor i da je zbog američkih interesa spreman poslati desetke, stotine tisuća Ukrajinaca – svakoga koga nađe – u besmislene, čudovišne napade s ljudskim valovima.”

Diplomatkinja je odvagnula da je vojni uspjeh Ukrajine na bojišnici izrazito značajan za aktualnu administraciju predsjednika Joea Bidena kojem ususret izborima treba “još jedno lažno postignuće jer je čitavu vanjsku politiku podredio projektu zvanom Ukrajina”.

Bidenova administracija nema ništa drugo s čime bi se mogla pohvaliti u vanjskoj politici, rekla je prema citatu TASS-a. “Neuspjesi su na svim stranicama, osim ako valove kaosa ne smatrate postignućima.”


Povezane vijesti

Comment here