PolitikaPreporučeno

Zaraženo 43 korisnika i osam djelatnika Doma za starije u Konavlima: COVID-19 | 22. studeni

Ilustracija: Cassiopeia Arts

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata zabilježene su 92 novozaražene osobe koronavirusom, od kojih 51 u Domu za starije u Konavlima, odnosno 43 korisnika i osam djelatnika, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

>>>Proboj koronavirusa u Dom za starije i nemoćne osobe Zadar | 19. studeni

Zaražene su ukupno 53 osobe iz Konavala, 13 iz Metkovića, deset iz Dubrovnika, četiri iz Blata, po dvije iz Župe dubrovačke, Ploča, Kule Norinske, Orebića, po jedna iz Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Među novozaraženima za njih 76 utvrđena je epidemiološka veza.

U protekla 24 sata je 30 izliječenih,  od kojih je 13  iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Konavala, dvije osobe iz Slivnog te po jedna osoba iz Župe dubrovačke, Ploča, Opuzena, Zažablja, Vele Luke, Trpnja i Smokvice.

>>>Mnogo zaraženih korisnika u još dva doma za starije na području Podravine | 16. studeni

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 47 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a šest ih je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 750 osoba. Od jučer je obrađeno  285 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 23 460.

>>>16 slučajeva u 11 zagrebačkih domova za starije: COVID-19 | 16. studeni

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.