PolitikaPreporučeno

Zasjeda u predgrađu Kijeva nanijela velike gubitke ruskoj tenkovskoj pukovniji | VIDEO

Ukrajinski napad na rusku tenkovsku kolonu u Brovariju nedaleko Kijeva

Ukrajinska vojska tvrdi da je 10. ožujka uništila rusku tenkovsku pukovniju i ubila njezina zapovjednika Andreja Zaharova.

>>>Rat u Ukrajini (tag)

“Likvidiran je zapovjednik okupatorske pukovnije, pukovnik Zaharov. Tijekom bitke u okrugu Brovarij u Kijevskoj oblasti stradala je bataljunska taktička grupa (BTGr) 6. tenkovske pukovnije (Čebarkul) 90. tenkovske divizije Središnjeg zapovjedništva. Značajni gubici osoblja i opreme,” objavili su obavještajci ukrajinskog ministarstva obrane na Twitteru.

CNN javlja da je neovisno potvrdio geolokaciju videozapisa snimljenog u Brovariju čiji položaj u odnosu na glavni grad Kijev odgovara položaju zagrebačkih Sesveta.

NEXTA bilježi da je ruski predsjednik Vladimir Putin zapovjednika Zaharova u 2016. godini odlikovao Ordenom za hrabrost.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Zasjeda u predgrađu Kijeva nanijela velike gubitke ruskoj tenkovskoj pukovniji | VIDEO […]

  2. […] Ruske su snage u Brovarij, smješten 20 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Kijeva, ušle iz Bjelorusije u prvim danima invazije koja je započela 24. veljače, branitelji su zaustavili prodor i okupacijskim snagama nanijeli velike gubitke. […]

Comments are closed.