PolitikaPreporučeno

Združeni podaci brzih i PCR testova sugeriraju omamljujućih 16.017 zaraza u 24 sata | omikron u RH

Cunami/Ilustracija/Pixabay

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je brzim antigenskim testom (BAT) evidentirano 5590 pozitivnih na koronavirus, dok je na PCR testovima bilo 10.427 pozitivnih, pa je u srijedu zabilježeno ukupno 16.017 novozaraženih osoba.

>>>Omikron je tri dana brži od brzih antigenskih testova

BAT-om su u posljednja 24 sata testirane 22.344 osobe, a među njima bilo je 25 posto pozitivnih testova, doznaje se u Ministarstvu zdravstva.

Podaci Nacionalnog stožera civilne zaštite temeljem PCR testova pokazali su da je u Hrvatskoj u srijedu zabilježeno rekordnih 10.427 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 45 osoba.

>>>Brzi antigenski test – paralogički grčevi i silogističke bravure tragikomičnog Beroša | osvrt

Dosad je najviše zaraženih na temelju PCR testova zabilježeno prošle srijede, kad su potvrđena 9894 slučaja.

Trenutno je u Hrvatskoj aktivno 56.208 slučajeva, među njima je 1796 pacijenata na bolničkom liječenju, od čega su 204 na raspiratoru.

Covid endgame

Grabancijaš sa zadovoljstvom bilježi da je unatoč epohalnom cunamiju zaraza potaknutih dolaskom omikron soja koronavirusa broj osoba na bolničkom liječenju postojan uz tendenciju opadanja, što je u skladu s generalnim i sve čvršćim znanstvenim konsenzusom da je nova inačica dobroćudnija od prijašnjih dominantnih sojeva.

>>>Švedska ukinula kontrolu zaraze na granicama | omikron

Hrvatska je rekorde u dnevnom broju zaraza potvrđenih PCR testovima od početka godine zabilježila triput; 5., 6., i 12. siječnja.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Hina

Comments (1)

  1. […] >>>Združeni podaci brzih i PCR testova sugeriraju omamljujućih 16.017 zaraza u 24 sata | … […]

Comments are closed.