Politika

Zekanović: cijena odvoza smeća udvostručena, a Šibenik nikad prljaviji | VIDEO

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i kandidat za šibenskog gradonačelnika Hrvoje Zekanović objavio je u nedjelju prizore smeća u centru Šibenika i poručio kako je neprihvatljivo da građani plaćaju nikad veće naknade za odvoz smeća kojeg doslovno “ima na sve strane”.

U poruci na YouTubeu na kojem je objavio prizore smeća iz centra grada, Zekanović je izjavio da sustav podzemnih kontejnera očito nije zaživio te da je aktualna gradska vlast jedino uspjela ukloniti dio kontejnera s ulice, što rezultira nemilim kadrovima iz centra Šibenika.

“Ovo nije kadar iz centra Napulja, nego iz centra Šibenika. Kao što vidite odmah do Krešimirovog doma, mjesta gdje se nalaze uredi Gradske uprave, nalazi se gomila smeća. Smeće nije u kontejnerima, a čuli smo mnogo puta kako se aktualni gradonačelnik Šibenika hvali s odvozom smeća, odnosno sa sustavom odvoza smeća kojeg danas provodi Zeleni grad,” rekao je Zekanović.

>>>Kandidat za župana Ledenko podcrtao ‘izvrsnost Šibensko-kninske županije’

Ustvrdio je da je Zeleni grad, odnosno aktualna Gradska uprava za duplo podigla cijenu odvoza smeća i da se cijelo vrijeme hvali sustavom podzemnih kontejnera koji očito ne funkcioniraju te da je Šibenik – nikad prljaviji.

Zekanović je upitao i što se onda može očekivati u drugim šibenskim gradskim četvrtima i prigradskim naseljima, kad je takva situacija ispred gradonačelnikova ureda.