PolitikaPreporučeno

‘Želim da me čujete’, rekao je Putin pa zaprijetio nuklearnim ratom | VIDEO

Vladimir Putin; Foto: kremlin.ru

Grabancijaš je odgovorio na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina i donosi transkript njegovih komentara upućenih Europljanima, njihovim liderima i saveznicima nakon sastanka s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom.

>>>Scholz i Macron: naš je zajednički cilj spriječiti rat u Europi

Potonji je nakon šestosatnog razgovora izrazio uvjerenje da postoji prostor za de-eskalaciju napetosti, što uz javno izrečenu prijetnju Putina ne čudi.

>>>Rusija optužuje Zapad za potpirivanje napetosti, ‘histeriju’ | invazija na Ukrajinu

“Želim još jednom naglasiti. Govorim to, ali bih jako volio da me napokon čujete, i da to svojoj publici isporučite u tisku, na TV-u i online. Razumjeli ili ne, ako se Ukrajina priključi NATO-u i Krim pokuša vratiti vojnim sredstvima, europske će zemlje automatski biti uvučene u ratni sukob s Rusijom.

Dakako, potencijali NATO-a i Rusije nisu usporedivi. Mi to razumijemo. Ali mi također razumijemo da je Rusija jedna od vodećih nuklearnih država i da s pojedinim modernim komponentama čak nadmašuje mnoge. Neće biti pobjednika. I vi ćete u taj sukob biti uvučeni protiv svoje volje. Nećete imati vremena ni za treptaj oka kad izvršite Članak 5. (koji definira zajedničku obranu NATO-a). Gospodin predsjednik (Macron), dakako, to ne želi. Niti ja to ne želim, i zato je on ovdje, gdje me muči šest sati zaredom,” rekao je Putin.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (4)

  1. […] >>>‘Želim da me čujete’, rekao je Putin pa zaprijetio nuklearnim ratom | VIDEO […]

  2. […] >>>‘Želim da me čujete’, rekao je Putin pa zaprijetio nuklearnim ratom | VIDEO […]

  3. […] >>>‘Želim da me čujete’, rekao je Putin pa zaprijetio nuklearnim ratom | VIDEO […]

  4. […] ni za treptaj oka kad izvršite Članak 5. (koji definira zajedničku obranu NATO-a),” rekao je početkom veljače nakon sastanka s francuskim kolegom Emmanuelom […]

Comments are closed.