Tech

Zreli 50-godišnjak Samsung za rođendan časti popustima od 25%, darovima za kupovinu

U povijesti postoji mnoštvo događaja i datuma koji su kreirali današnju modernu civilizaciju. Donosimo vam one najznačajnije koji su se dogodili prije 50 godina.

Prvi čovjek na Mjesecu

Apollo 11 započeo je svoje povijesno putovanje do Mjeseca 16. srpnja 1969. godine, a na odredište je stigao 21. srpnja. Neil Armstrong postao je prva osoba koja je stupila na površinu Mjeseca, a Buzz Aldrin ga je slijedio. Ova misija označila je početak brzog razvoja svemirskih istraživanja koja su pridonijela neizmjernom znanju o našoj galaksiji i svemiru uopće. Nekoliko desetljeća kasnije, stvorena je Međunarodna svemirska stanica kao zajednički globalni napor čovječanstva za stalnom znanstvenom prisutnošću u svemiru.

Internet

Dugo se vodila rasprava o tome kada se rodio Internet, a mnogi tehnolozi navode 7. travnja 1969. kao službeni datum rođenja tzv. weba. Toga dana, objavljen je prvi Službeni zahtjev za komentare ili RFC (Request for Comments), koji je uključivao istraživanje , prijedloge i ideje za stvaranje istinske internetske tehnologije. Sada, desetljećima kasnije, Internet je postao sastavni dio naše svakodnevice, omogućujući nam da se slobodno povežemo s ljudima diljem svijeta.

Prvi mikroprocesor

Lee Boysel je 1969. godine dizajnirao prvi mikroprocesor koji će otvoriti put za desetljeća istraživanja koja su rezultirala digitalnom revolucijom krajem 20. stoljeća. Osobna računala postala su neophodni kućanski predmet, koji je zajedno s Internetom otvorio put za novo doba digitalizirane stvarnosti. Sve što znamo o računalnoj tehnologiji započelo je prije 50 godina s jednim 8 bitnim čipom.

Osnivanje tvrtke Samsung Electronics

Kaže se da su velike promjene uzrokovane velikim trudom i predanošću. Tvrtka Samsung Electronics osnovana je 1969. u Suwonu, u Južnoj Koreji, kao industrijski dio Samsung grupe. Rani proizvodi bili su elektronički i električni uređaji, kao što su televizori, kalkulatori, hladnjaci, klima uređaji i perilice rublja. Samsung je 1988. predstavio svoj prvi mobilni telefon, a do 2010. postao je najpoznatija tvrtka na svijetu kada je riječ o mobilnim uređajima. Danas ova tvrtka predvodi u razvoju industrije s vrhunskom tehnologijom i znanstvenim istraživanjima koja uistinu mijenjaju način na koji živimo i komuniciramo.

Samsung Electronics ove godine slavi 50 godina postojanja. Osim inovacija i tehnologije, briga o korisnicima širom svijeta i njihovim potrebama u srcu je misije i vizije tvrtke od samog početka. Zato je Samsung odlučio da ovu važnu godišnjicu obilježi pružanjem jedinstvenog korisničkog iskustva i vrhunskim promocijama.

Foto: Samsung

Tako će svi korisnici koji tijekom listopada kod ovlaštenih partnera kupe Samsung Galaxy S10 ili S10+ pametni uređaj i registriraju se na poklon će dobiti Galaxy Tab A 10.1. Korisnici koji do 10. studenoga kupe neki od uređaja iz ponude Samsung kućanskih aparata (perilice za rublje, sušilice za rublje, kombinirane perilice-sušilice, hladnjaci, ugradbeni kuhinjski uređaji) ostvarit će do 25% popusta. Uz kupovinu Samsung QLED televizora 2019. serija Q70, Q80/85, Q90 Samsung daruje tablet Galaxy Tab A 10.1, a uz kupljeni QLED 8K soundbar Q90.

Q80; Foto: Samsung

Svjestan važnosti pametnih telefona, Samsung je pripremio posebne pogodnosti tijekom obilježavanja 50. godišnjice postojanja. Od 27. rujna do 25. listopada, svakog će petka korisnicima omogućiti popravak zaslona s nevjerojatnim popustom od 50 posto za mobilne uređaje koji su pretrpjeli oštećenje unutar jamstvenog perioda.

Više informacija o samim promocijama možete pronaći na https://www.samsung.com/hr/.

(Samsung/MPR)