PolitikaPreporučeno

Žrtva Epsteina tuži britanskog princa Andrewa zbog silovanja, zlostavljanja

Virginia Giuffre; Foto: Lifetime/YouTube

Princ Andrew, vojvoda od Yorka i drugi sin britanske kraljice Elizabeth, u ponedjeljak se suočio s tužbom žene koja tvrdi da ju je seksualno zlostavljao tri puta dok je bila pod patronatom pokojnog svodnika i financijera Jeffreya Epsteina.

Virginia Giuffre, u prošlosti znana kao Virginia Roberts, u građanskoj tužbi podnesenoj Okružnom sudu SAD-a na Manhattanu navodi da je prije dva desetljeća, u svojoj 17 godini, trpjela seksualno i drugo fizičko zlostavljanje.

>>>Matthew McConaughey u memoaru podijelio crtice o seksualnom zlostavljanju

“Držim princa Andrewa odgovornim za ono što mi je učinio,” rekla je prema citatu Reutersa. “Moćni i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoja djela. Nadam se da će druge žrtve uvidjeti da je moguće ne živjeti u muku i strahu, da se kontrola nad životom može vratiti kroz svjedočenja i traženje pravde.”

“Uplašeno, ranjivo dijete”

Giuffre je u podnesku navela da je bila žrtva seksualne trgovine i zlostavljanja od svoje šesnaeste godine, u razdoblju od 2000. do 2002.. Princ Andrew ju je na neželjene spolne odnose prisilio u londonskoj kući Epsteinove dugogodišnje suradnice Ghislaine Maxwell, u Epsteinovoj vili na Upper East Sideu Manhattana i na privatnom otoku koji je Epstein posjedovao u “Djevičanskim arhipelagu”.

>>>Lady Gaga podijelila crtice o ‘živčanom slomu’ nakon silovanja koje je rezultiralo trudnoćom

Tužiteljica tvrdi da je “izričitim ili implicitnim prijetnjama” Epsteina, Maxwell ili Andrewa “bila primorana” na seksualne radnje s Andrewom te da se “bojala posljedica neposluha”.

“Andrewovo bogatstvo, moć, položaj i veze omogućili su mu da zlostavlja uplašeno, ranjivo dijete koje nije imalo nikog tko bi ga štitio,” navodi se u tužbi koja traži kaznene mjere i neodređenu novčanu kompenzaciju za nanošenje emocionalne i druge boli.

>>>‘Soba za silovanje’ i friški komentari optužbi protiv Marilyn Manson

Princ Andrew (61) jedan je od najistaknutijih ljudi povezanih s Epsteinom kojeg su savezni tužitelji na Manhattanu u srpnju 2019. optužili za seksualno iskorištavanje desetaka djevojaka i žena.

Epstain si je život oduzeo 10. kolovoza 2019. godine u iščekivanju suđenja i svojoj 66 godini.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] >>>Žrtva Epsteina tuži britanskog princa Andrewa zbog silovanja, zlostavljanja […]

Comments are closed.