Biznis i ekonomija

20-postotni rast prihoda, dobro popunjena Knjiga ugovora | poslovni rezultati Dalekovod grupe

Poslovni prihodi Dalekovod Grupe u 2023. godini iznosili su 168 milijuna eura i veći su za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rezultati su očekivani nastavak trenda rasta koji je prisutan od druge polovice 2022. godine te u prvih devet mjeseci 2023. godine. Normalizirana EBITDA Grupe u 2023. iznosi 7,8 milijuna eura i veća je za 1,7 milijuna eura  u odnosu na godinu ranije.

Dalekovod Grupa je dodatno ojačala svoju poziciju na tradicionalnim tržištima Švedske, Norveške, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srednjeg Istoka, ali i na domaćem tržištu, a buduće poslovanje će svakako potaknuti i snažniji ulazak na nova tržišta, poput Njemačke, gdje su uspješno završeni prvi projekti. Pozitivnim rezultatima Grupe najviše doprinosi dinamika realizacije, visoka razina ugovorenih poslova te povećana efikasnost na projektima, a nastavak ovakvih pozitivnih trendova očekuje se i u narednom razdoblju.

Tomislav Rosandić_predsjednik Uprave Dalekovoda; Foto: Dalekovod/Handout

“Poslovni rezultati potvrđuju da je Dalekovod Grupa u fazi stabilnog i održivog rasta, a osim samih brojčanih pokazatelja posebno nas ohrabruju i najavljena značajna ulaganja u revitalizaciju energetske i željezničke infrastrukture u cijeloj Europi kroz naredno desetljeće. U godinu u kojoj Dalekovod slavi 75 godina neprekinutog poslovanja, ulazimo optimistični i spremno dočekujemo sve sljedeće projekte na inozemnim, a posebno na domaćem tržištu, koje također ulazi u fazu intenzivnih ulaganja u razvoj infrastrukture“, ističe Tomislav Rosandić, predsjednik Uprave Dalekovoda.

Knjiga ugovora

Vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju elektro-energetske i prometne infrastrukture, Dalekovod Grupa, je sa zadnjim danom 2023. imala Knjigu ugovora u iznosu većem od 281 milijuna eura što svakako povoljno utječe na stabilan i održiv rast poslovanja.

Grupa će nastaviti značajno ulagati u zdravlje i sigurnost svojih zaposlenika te povećati ulaganja u održivi razvoj s ciljem postizanja ravnoteže između okoliša, društva i aktivnosti kako bi se ispunili zahtjevi razvitka, bez ugrožavanja izgleda budućih naraštaja, pri čemu vrijedi naglasiti da projekti koje Dalekovod Grupa realizira i u području energetike i u području infrastrukture izravno doprinose realizaciji ciljeva zelene tranzicije.


Povezane vijesti