PolitikaPreporučeno

Pljuvanje, verbalno i fizičko zlostavljanje – policija zabilježila četiri incidenta na ‘Zagreb Prideu’

Policijska uprava zagrebačka u nedjelju je izvijestila o četiri incidenta i/ili privođenja povezana s homofobijom, netrpeljivošću i održavanjem 20. Povorke ponosa u organizaciji udruge “Zagreb Pride”.

Prvi se događaj zbio oko 12,35 sati na Trešnjevci gdje je nepoznati počinitelj na raskrižju Horvaćanske ulice i Ulice braće Domany osobnim automobilom prepriječio put dvjema 30-godišnjakinjama, verbalno ih napao po osnovi seksualne orijentacije te jednoj pljunuo u lice, nakon čega se dao u bijeg.

Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u tijeku.

Policija je potom, oko 16,20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića uočila dvije maloljetne osobe koje su simboličnim porukama na majicama iskazivale nezadovoljstvo prema povorci. Maloljetnici su privedeni i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušteni na slobodu te će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, priopćili su iz PUZ-a.

Navečer, oko 21,15 sati u neugodnoj se situaciji našla 18-godišnjankinja kad joj je na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana iz ruku ispala zastava duginih boja. Djevojci su prišla četiri za sad nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome djevojku udario u predjelu dlana prije nego što se, u grupi i zajedno sa zastavom udaljio u nepoznatom smjeru.

Konačno, oko 22.30 sati za vrijeme dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja, prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice. Napadnutima je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhićene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija.

Comments (1)

  1. […] >>>Pljuvanje, verbalno i fizičko zlostavljanje – policija zabilježila četiri incidenta… […]

Comments are closed.