FunPreporučeno

Johnny Rotten popušio spor oko glazbenih prava u dolazećoj TV seriji o Sex Pistolsima

John Lydon, bivši lider Sex Pistolsa poznatiji kao Johnny Rotten, u ponedjeljak je izgubio sudsku bitku s drugim članovima legendarnog benda oko dozvole za korištenja zimzelenih hitova u planiranoj televizijskoj seriji o usponu anarhoidnog punka koji je u sedamdesetim godinama prošloga stoljeća prvo šokirao Veliku Britaniju a potom i ostatak svijeta.

>>>U rujnu 2022. Prime premijera Gospodara prstenova, jedne od najskupljih serija ikad

Sudac na Visokom sudu u Engleskoj u presudi je naveo da drugi članovi benda 65-godišnjeg Lydona mogu nadglasati temeljem sporazuma koji su postigli u 1998. godini.

Spor su pokrenuli gitarist Steve Jones i bubnjar Paul Cook kako bi osigurali pravo na korištenje pjesama u seriji koju će prema memoarima Jonesa režirati Danny Boyle u čijem se opusu nalazi filmska uspješnica “Milijunaš s ulice” (Slumdog Millionaire).

>>>TV serija o Alienu ostat će vjerna filmskim predlošcima | FX

Sudac je odbacio argumente Lydonovih odvjetnika da je glasanje većine pjevača svelo na “neku vrstu sluge” i da je sporazum između dionika direktan i “relativno jasan”.

>>>Prve scene iz mange vrtloga i strave obećavaju jedinstveno i uznemirujuće vizualno iskustvo

Seriju s nazivom “Pistol” producira Disney, premijera je najavljena za iduću godinu. Lydon se u travnju za Sunday Times požalio da je isključen iz projekta. “Ako me satjerate u kut kao štakora, ići ću vam na grlo,” rekao je.

Pratite nas na Google vijestima

via BBC