Biznis i ekonomijaPreporučeno

Danas pokrećemo investicijski ciklus od tri milijarde kuna za Međimurje: Horvat

“Današnji dan će u sklopu ugovora i donesenih zaključaka pokrenuti investicijski ciklus na razini tri milijarde kuna na prostoru Međimurske županije”, izjavio je u četvrtak ministar gospodarstva Darko Horvat uoči sjednice Vlade koja se održava u Čakovcu.

Ministar je rekao da je “dodatni angažman” premijera Andreja Plenkovića pridonio pokretanju 25 projekata u Međimurskoj županiji.

Ustvrdio je da se razvoj u Međimurskoj županiji događa planski i sustavno, a zahvalio se poduzetnicima i privatnom sektoru, jer, kako je rekao, ne traže nikakvu financijsku podršku grada ili županije.

“Od mene ćete u ovom mandatu slušati uvijek istu priču o formuli 4i:  investicije, industrija, izvoz, inovacije”, rekao je Horvat i podsjetio da Vlada priprema uvođenje eura koje će osloboditi poduzetnike problema tečajnih razlika.

>>>Pismo namjere o ulasku u ERM-2 obvezuje vladu na daljnje rasterećenje poduzetništva: ministar

Hrvatski premijer je nedavno podsjetio da su na sjednici Vlade u Dubrovniku, u veljači ove godine, potpisani brojni projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna koji se odnose na Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju.

Grabancijaš drži da je 7,5 milijardi kuna solidan novac koji može transformirati živote u navedenim županijama. Živi bili pa vidjeli…

Hina/Vlada/Grabancijaš