FunPreporučeno

Zaklada SOLIDARNA pokrenula humanitarnu akciju ‘Više knjiga, manje briga’

Zaklada SOLIDARNA jesen je započela humanitarnom akcijom Više knjiga, manje briga kojom se prikupljaju financijska sredstva za stipendiranje djece slabijeg imovinskog stanja kroz Fond Desa & Jerko Baković. Cilj humanitarne akcije je prikupiti 45.000 eura koliko je potrebno za pokrivanje stipendija i dodatnih potreba za 29 djece iz Solidarnog razreda za jednu školsku godinu.

Na platou ispred Centra mladih Ribnjak danas je održan glazbeni piknik: MLADI ZA BUDUĆNOST u suradnji sa SO DO – sustavom orkestara djece i omladine. Stipendisti Fonda Desa & Jerko Baković i posjetitelji okupili su se i proveli subotnje popodne uz glazbu i kreativnost. Zaklada SOLIDARNA pripremila je zanimljiv program te su djeca mogla uživati u STEM kutku s eksperimentima, kreativnom kutku prepunom boja i perlica, facepaintu koji je uljepšao mnoga lica te knjiškom kutku, gdje su se slikovnice mijenjale, a ljubav prema knjigama širila.

Foto: Zaklada Solidarna

Armando Luque Akrap iz SO DO orkestra izrazio je veliko zadovoljstvo što se njihov orkestar pridružio ovoj humanitarnoj inicijativi. Naglasio je kako su njima mladi uvijek na prvom mjestu, bilo da su to članovi orkestra ili publika koja uživa u njihovim koncertima: “Naš cilj je iskoristiti glazbu kao alat za spajanje mladih ljudi te usmjeriti ih prema njihovom punom osobnom potencijalu. Ta energija koju imamo na probama i koncertima je motivirajuća i ispunjujuća. Tu energiju želimo prenijeti i posjetiteljima”, ističe Armando.

Karla Pudar, voditeljica programa za razvoj filantropije Zaklade SOLIDARNA istaknula je kako je misija Fonda Desa & Jerko Baković omogućiti svakom djetetu jednake šanse za kvalitetno obrazovanje, bez obzira na imovinsko stanje.

Kroz ovaj Fond, gradimo temelj za njihovu bolju budućnost i vjerujemo da će upravo ti mladi jednog dana biti pokretači pozitivnih promjena u društvu. Zahvaljujemo se svima koji su se danas pridružili na glazbenom pikniku Mladi za budućnost u suradnji s SO DO orkestrom. Ovaj događaj je bio prilika da se povežemo, slavimo kreativnost i pokažemo koliko zajedništvo može doprinijeti izgradnji boljeg društva. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u našu akciju i zajedno s nama ulažu u budućnost ovih mladih ljudi“, poručila je Pudar.

Više o Fondu

Fond Desa & Jerko Baković nastao je 2018. godine temeljem donacije 600.000 kuna, tada stogodišnje Dese Baković, za pokretanje programa višegodišnje podrške školovanju djece koja odrastaju u obiteljima slabijih imovinskih prilika.

Fond od svog osnutka pronosi priču o plemenitom činu gospođe Dese i njenog pokojnog supruga. Ona nikada ne smije pasti u zaborav. Danas se nadamo njome potaknuti naše sugrađanke i sugrađane da se kao donatori priključe Fondu. Želimo nastaviti pružati podršku djeci i to čitavom ‘novom razredu’ od 29 učenika/ca. Stipendisti Fonda dolaze iz 20 različitih sredina, i to, prema želji gospođe Dese, većinom iz sela i općina na Kordunu, Baniji te rubnih područja Like i Gorskog kotara.

Foto: Zaklada Solidarna

Fond stipendira Solidarni razred od 29 učenika i učenica dobi u rasponu od 10 do 17 godina koja pohađaju osnovne i srednje škole iz cijele Hrvatske, i prati ih sve do mature. Fond im osigurava financijska sredstva za školovanje i pruža podršku u ostvarivanju njihovih snova, želja i punog potencijala, jer njihove obitelji to same ne bi mogle.

Podrška Fonda Desa & Jerko Baković je višegodišnja, prilagođena svakom djetetu i njegovim potrebama. Mjesečnim stipendijama od 130 Eura poštuju se različite potrebe djece – od kupnje udžbenika i pribora, troškova učeničkog doma, preko izvannastavnih aktivnosti, izleta do troškova medicinskih pomagala i psihološke podrške.

Svi zainteresirani rad Fonda mogu podržati donacijom na namjenski račun humanitarne akcije

IBAN: HR6224020061500142712

Svrha: DONACIJA – Više knjiga, manje briga

Model: 00

Banka: Erste banka

Ili skeniranjem barkoda, KEKS Pay-a ili PayPala

Više informacija o radu Fonda pročitajte OVDJE.

Piše: Zaklada SOLIDARNA



Povezane vijesti

Comment here