PolitikaPreporučeno

Umrle 33, zaraženo 1467 osoba – zauzeto još 25 respiratora: COVID-19 | 10. studeni | detalji

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1467 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su 33 osobe, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 1513 pacijenata, 62 više nego dan prije, od toga je na respiratoru 167 pacijenata, 25 više nego jučer.

>>>Umrlo 38, oboljelo 1529 osoba: COVID-19 | 9. studeni | detalji

U Hrvatskoj su trenutno 14.524 aktivna slučaja covida-19, dok je samoizolaciji trenutno 29.179 osoba.

Do danas je ukupno testirano 572.489 osoba, od toga 7803 u posljednja 24 sata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 70.243 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 865 umrlo.

Ukupno su se oporavile 54.854 osobe od toga 1852 u posljednja 24 sata.

U Istri 59 slučajeva zaraze

U Istri je tijekom posljednja 24 sata utvrđeno 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je 40 osoba iz samoizolacije ili se pak radi o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, potvrdio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 567 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 59 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 40 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod šest osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to tri osobe iz Zagreba te po jednu iz Rijeke, Bosne i Hercegovine i Italije – izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije dodavši kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 13 osoba.

U međuvremenu od ponedjeljka je izliječeno 36 osoba, trenutno je u Istri 491 aktivnih slučajeva pozitivnih osoba na koronavirus dok se u mjerama samoizolacije nalaze 448 osoba.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite i danas su pozvali građane na odgovornost i discipliniranost, a sve sa simptomima koji mogu upućivati na covid-19 da preko izabranog liječnika obiteljske medicine obave testiranje te da – dok ne dobiju rezultate – ostanu kod kuće.

Rijeka: nastavlja se trend smanjenja zaraženih u županiji

U Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ) nastavlja se trend pada broja zaraženih osoba koronavirusom posljednjih nekoliko dana, tako da su u utorak nova 104 slučaja bolesti covid-19, doznaje se iz Stožera civilne zaštite PGŽ-a.

Ozdravilo je 219 ljudi te je broj aktivnih slučajeva u županiji 1280. Udio starijih osoba među zaraženima nije porastao te je sad 16 posto. Također nema povećanja broja novozaraženih korisnika domova za starije osobe, izvijestio je stožer.

Tijekom proteklog dana testirana je 791 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji 22 novozaraženih

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata evidentirane 22 novozaražene osobe koronavirusom.

Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o pet osoba s petrinjskog i četiri sa sisačkog područja. Po tri su osobe s područja Gline i Popovače, a po dvije s područja Kutine i Sunje. Među novozaraženima je po jedna osoba s područja općina Velika Ludina, Lekenik i Topusko.

Iz Županijskog stožera upućen je apel svim građanima županije da se dosljedno pridržavaju svih protuepidemijskih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

U Zagrebu 368 novooboljelih

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu je 368, objavio je u utorak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

U Zagrebu je trenutno 3.126 aktivnih slučajeva.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod osam učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 10 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 257 učenika i sedam nastavnika osnovnih te 215 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” obavljena su 994 testiranja te su 272 nalaza bila pozitivna. Kontaktirane su 653 osobe a mjera samoizolacije izrečena je 791 osobi.

Od 653 obrađene pozitivne osobe 242 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 230 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, a devet je osoba doputovalo iz BiH, Austrije i sa Kosova.

Među njima je 28 štićenika ili djelatnika domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 28 osoba obrada je još u tijeku.

 Kod 14 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama.

U obradi liječnika školske medicine je 24-ero djece školske dobi. Obrada kod obiteljskih liječnika završena je za 73 osobe te je kod dvije osobe utvrđeno moguće izlaganje tijekom obiteljskih druženja.

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi tri korisnika i četiri zdravstvene djelatnice, a dvoje je korisnika na žalost umrlo.

Zagrebačka županija: 180 novooboljelih

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata oboljelo je 180 osoba, izvijestio je u utorak Zavod za javno zdravstvo te županije .

Trenutno je na području Zagrebačke županije aktivno 2495 slučaja.

Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici (44), Samoboru (21), Zaprešiću (20) te Dugom selu (19).

Samoizolacija je propisana učenicima dvaju razreda osnovnih škola i dvaju razreda srednjih škola.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam novih slučajeva zaraze

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, za 85 uzoraka nalazi se još čekaju, a jedna je osoba umrla, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Četiri novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Daruvara te općina Sirač i Đulovac.

Na Covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 27 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a četiri su na respiratoru. U samoizolaciji je 747 osoba.

U protekla 24 sata jedna osoba umrla je s koronavirusom te je tako ukupno 29 umrlih osoba povezanih s covidom-19 na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 36 novozaraženih, dvoje umrlo

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe su umrle, a 62 osobe su izliječene, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je devet osoba iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Metkovića, tri iz Blata, po dvije iz Ploča i Konavala, po jedna iz Lumbarde, Opuzena, Slivnog, Smokvice i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 19 osoba ženskog spola, a za njih 17 je utvrđena epidemiološka veza.

Umrle su dvije osobe, muškarac iz Ploča rođen 1939. godine i muškarac iz Dubrovnika rođen 1951. godine.

Izliječene su 62 osobe, od kojih 23 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, pet iz Blata, četiri iz Konavala, po tri iz Korčule, Smokvice i Stona, dvije iz Opuzena i Ploča, po jedna iz Kule Norinske, Slivnog i Trpnja te tri osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od covida-19 liječi se 57 osoba. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je pet na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok su četiri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 967 osoba. Od jučer obrađeno je 213 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 21.179 uzoraka.

U Zadarskoj županiji 30 novih slučajeva zaraze, dvoje umrlih

Na području Zadarske županije potvrđeno je 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici u Zadru umrla su dvojica pacijenata u dobi od 70 i 63 godine koji su bili na respiratoru.

Obojica su bili kronični bolesnici, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 292 uzorka, u izolaciji i samoizolaciji su 1092 osobe, a izliječeno je 68 osoba. Među novozaraženima 14 ih je iz Zadra, po tri s područja Benkovca i Poličnika, dvije su osobe iz Sukošana te po jedna iz Biograda, Nina, Kolana, Novigrada, Preka, Ražanca, Vira i Vrsi.

U Općoj bolnici u Zadru hospitalizirana su 24 pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru, a u  Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se sedmero bolesnika s lakšim simptomima.

Policija je evidentirala jedno ne pridržavanje propisane samoizolacije.

U Međimurskoj županiji 102 nova slučaja zaraze

U Međimurju su zabilježena 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata uzeto je 516 uzoraka, a do sada su ukupno uzeta 16.902 uzorka.

U protekla 24 sata oporavile su se 62 osobe. Broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji danas je 1081.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 66 pacijenata, a 15 ih je hospitalizirano unutar posljednja 24 sata. Na respiratoru se nalazi sedam pacijenata.

Umrla je ženska osoba starosti 88 godina s dodatnim teškim kroničnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu pozitivno je pet liječnika i 18 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze četiri liječnika i 14 medicinskih sestara.

Za Županijsku bolnicu Čakovec naručena su još tri respiratora. Dva je osigurala Međimurska županija, dok će jedan respirator osigurati Grad Prelog.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 117 novooboljelih, dvije osobe umrle

Na području Splitsko-dalmatinske županije u protekla 24 sata od ukupno 754 obrađenih testova utvrđeno je 117 novooboljelih osoba, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, umrli su muška osoba stara 71 godinu i ženska osoba stara 78 godina, koje su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na Covid infekciju.

Među novooboljelima  56 osoba je iz Splita, 14 iz Sinja, 10 iz Solina, sedam iz  Omiša,  šest iz Kaštela, po tri iz Okruga i Podstrane, po dvije iz Trilja, Trogira, Muća i Hrvaca, te po jedna  iz Hvara, Makarske, Dicma, Dugog Rata, Dugopolja, Klisa, Marine,  Otoka, Podbablja i Segeta.

Od ukupnog broja novooboljelih 58 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1829 osoba je u samoizolaciji.

U KBC-u Split na bolničkom liječenju nalazi se 117 pacijenata, od kojih je 12 na respiratoru, priopćio je Stožer.

U Šibensko-kninskoj županiji 22 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije utvrđene su 22 osobe s koronavirusom, objavio je u utorak Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Od toga je 13 osoba s područja Šibenika, šest s područja Vodica te po jedna s područja Tribunja i Pirovca.

Od 13 oboljelih s područja Šibenika dvoje je korisnika i jedna djelatnica Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku.

Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 25 osoba, od kojih je jedna na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Trenutno je 166 aktivnih slučajeva oboljenja. U posljednja 24 sata uzorkovana su 222 uzorka za testiranje, a u samoizolaciji je 640 osoba.

U Koprivničko-križevačkoj županiji novooboljele 22 osobe

U posljednja 24 sata u Koprivničko-križevačkoj županiji od koronavirusa su oboljele 22 osobe, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih traje. Ozdravilo je 25 ljudi.

Na tom su području trenutno 252 aktivna slučaja, a 25 osoba je na bolničkom liječenju.

Od početka pandemija u Podravini i Prigorju zabilježeno je ukupno 998 slučajeva.

Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane koji čekaju nalaze testiranja da do primitka rezultata ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne.

U Varaždinskoj županiji novih 127 slučajeva zaraze

U Varaždinskoj županiji novih je 127 slučajeva zaraze, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite, koji upozorava da i dalje raste broj osoba s težom kliničkom slikom i onih na respiratoru.

Povećao se broj osoba na bolničkom liječenju, sada ih je 133 s težom kliničkom slikom, 75 osoba je smješteno na različitim odjelima u varaždinskoj bolnici, 17 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 36 u bolnici u Klenovniku i pet u bolnicu Novom Marofu.

Umrla je jedna osoba starije životne dobi, koja je bolovala i od drugih teških popratnih bolesti.

Sedmodnevni broj novih slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika je i dalje iznad 900, a ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 1982.

Iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da je sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika u Republici Hrvatskoj 400.

112 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, pet osoba umrlo

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji pet je osoba umrlo, a 112 ih je zaraženo  koronavirusom, izvijestio je u utorak na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Hampovčan.

U osječkome KBC-u i županijskome Zavodu za javno zdravstvo obrađen je 361 uzorak, od čega je 112 pozitivnih na koronavirus. Novozaražene osobe imaju prebivalište na području Osijeka (44), Našica (13), Donjeg Miholjca (devet), Đakova (osam), Valpova i Belišća (po šest) te Belog Manastira (dvije). Sedam je osoba s područja općine Đurđenovca, tri su iz Gorjana, dvije iz Bilja i po jedna s područja općina Antunovca, Bizovca, Čepina, Darde, Erduta, Čeminca, Kneževih Vinograda, Petlovca, Semeljaca, Strizivojne, Trnave i Vladislavaca.

Po riječima Hampovčana, od početka pandemije na području županije oboljela je 4651 osoba. Trenutačno su na bolničkom liječenju 164 osobe, u našičkoj bolnici 30 oboljelih i u KBC-u 134, od kojih je 22 na respiratoru.

Do sada je od posljedica covida-19 umrlo 70 osoba koje su imale prebivalište na području te županije, od kojih pet u posljednja 24 sata: dvije žene – jedna iz Šaga (1952.) i jedna iz Belog Manastira (1971.) te tri muškarca iz Osijeka (1934., 1944. i 1948.). Uz covid-19 umrli su imali i druge teške bolesti.

U samoizolaciji  je 5186 osoba, kontakti pozitivnih osoba, što je deset puta više nego početkom listopada, kada je prosjek bio oko 500 osoba na dan, istaknuto je.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 42 novozaražene osobe

U protekla 24 sata potvrđene su 42 novozaražene osobe s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Za 15 novozaraženih osoba čeka se dostava potpunih podataka o prebivalištu, a ostalih 27 je s područja 16 gradova i općina. Najviše ih je, šest, s područja Desinića.

U protekla 24 sata oporavilo se 105 osoba pa je trenutno aktivan 1031 slučaj zaraze.

Iz krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite dodaju da je od 23. lipnja potvrđeno 2798 osoba pozitivnih na koronavirus, a u Općoj bolnici Zaboku i bolnici hrvatskih veterana od 23. listopada umrlo je 28 osoba.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (1)

  1. […] >>>Umrle 33, zaraženo 1467 osoba – zauzeto još 25 respiratora: COVID-19 | 10. studeni |… […]

Comments are closed.