Politika

DP odbacio ‘crno-crvenu koaliciju’: partnere nećemo birati ideološki već programski

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina rekao je u utorak u Bjelovaru da je ta stranka poduprla dio programa Damira Bajsa, da nije ušla u koaliciju ni s kim, a o glasovanju u 2. izbornom krugu za župana poručio je biračima da odluče po savjesti vodeći računa da su oni demokršćanska stranka.

>>>DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lokalni izbori

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Žepina je popodne ocijenio da se kandidatkinja Domovinskog pokreta za bjelovarsko-bilogorsku županicu Dubravka Dragašević “nespretno izrazila” na jutrošnjoj zajedničkoj konferenciji Damira Bajsa, SDP-a i Domovinskog pokreta te da nijedan kandidat za župana u drugom izbornom krugu nema njihovu potporu.

“Domovinski pokret nije ušao u koaliciju ni s kim, niti će ulaziti prije završetka drugog kruga. Partnere nećemo birati po ideološkoj obojenosti, nego ćemo gledati programski. Plan župana Bajsa kojim bi potpomagao poljoprivredu uklapa se u našu viziju. Nikakav sporazum nije potpisan, ali definitivno se podudaramo u tom dijelu. Partnere nećemo birati po tome jesu li lijevo ili desno, nego po projektima”, rekao je Žepina.

>>>Marušić: prvi put u povijesti imamo crveno-crnu koaliciju Partije i krajnje desnice | lokalni izbori

Protukandidat županu Bajsu u drugom izbornom krugu je Marko Marušić (HDZ-HSLS), a premijer Plenković je popodne rekao da je vjeruje kako će on pobijediti zbog “crveno-crne koalicije”, odnosno činjenice da su DP i SDP danas potpisali programsku koaliciju s Damirom Bajsom.

Comments (2)

  1. […] DP odbacio ‘crno-crvenu koaliciju’: partnere nećemo birati ideološki… 19/05/2021 […]

  2. […] DP odbacio ‘crno-crvenu koaliciju’: partnere nećemo birati ideološki… 19/05/2021 […]

Comments are closed.