PolitikaPreporučeno

DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lokalni izbori

Damir Bajs; Foto: POST neovisno glasilo/YouTube

Domovinski pokret i SDP potpisali su u srijedu programsku koaliciju s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom koji se u drugom krugu izbora natječe s kandidatom HDZ-a i HSLS-a Markom Marušićem.

Kandidatkinje za županice u prvom izbornom krugu Sandra Frčo (SDP) i Dubravka Dragašević (Domovinski pokret) pozvale su svoje birače da u drugom krugu zaokruže ime Damira Bajsa.

>>>Šibenik: Most i DP formirali Klub vijećnika u Županijskoj skupštini, podržali Jelića

Frčo je izvijestila da je Izborni stožer SDP-a, nakon prvoga kruga izbora, poslao poziv svim akterima političke scene na suradnju, a odazvali su se Domovinski pokret te Damir Bajs i njegova koalicija.

“Zaključili smo da imamo vrlo slične programe i zato smo pristupili ovoj programskoj koaliciji koja je garancija razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije kao županije u kojoj nema jednoumlja, isključivosti i korupcije”, poručila je Frčo.

Konkretni projekti i zajednička vizija

Dubravka Dragašević zahvalila je SDP-u i Bajsu što su ih prepoznali kao partnere za razvoj poljoprivrede i gospodarstva u županiji.

“Prepoznali smo zajedničke ciljeve i drago nam je što ćemo surađivati u brojnim projektima te pozivam sve naše glasače da u drugom krugu izbora za župana glasuju za Damira Bajsa i našu programsku koaliciju”, istaknula je Dragašević dodavši kako ju nitko iz HDZ-a nije kontaktirao oko eventualne suradnje.

>>>Lokalni izbori 2021. – izbor za župana, konačni rezultati prvog kruga | infografika

Aktualni župan i kandidat za novoga župana Damir Bajs zahvalio im je za podršku, te istaknuo da je riječ o koaliciji zasnovanoj na konkretnim projektima i zajedničkoj viziji razvoja županije.

Objasnio je kako im je cilj da zajedno nastave raditi na napretku Bjelovarsko-bilogorske županije, dodavši da je jedan od projekata vezan za program koji je već predviđen sporazumom s hrvatskom Vladom i centar s hladnjačom na Bjelovarskom sajmu.

SDP i DP ‘jasno i nedvosmisleno’ odbacili Plenkovićev spin o crno-crvenoj koaliciji

“Vjerujem da zajedno možemo do pobjede u drugom krugu, a naša koalicija se zasniva na zajedništvu i konkretnim programima”, poručio je Bajs.

Comments (4)

  1. […] DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lo… 19/05/2021 […]

  2. […] DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lo… 19/05/2021 […]

  3. […] DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lo… 19/05/2021 […]

  4. […] DP i SDP potpisali programsku koaliciju, birače pozvali da glasaju za Bajsa | lo… 19/05/2021 […]

Comments are closed.